≫ 

Uhapšen osumnjičeni za proneveru u Poštanskoj štedionici: Oštetio banku za 15 i po miliona dinara

Određen mu je pritvor do 30 dana

  • 4
Hapsenje, biznismen, korupcija, lisice Foto: Shutterstock

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, uhapsili su S. D. (60), bivše odgovorno lice ekspoziture banke „Poštanska štedionica“ u Beogradu, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo pronevera u obavljanju privredne delatnosti i na taj način oštetio tu banku za 15.500.000 dinara.

On se tereti da je, od novembra 2012. do maja 2021. godine, doveo u zabludu šest klijenata „Poštanske štedionice“ da je njihov novac koji su imali na deviznim računima oročio na period od šest meseci, godinu dana, odnosno dve godine, tako što je sačinio i dao klijentima da potpišu fiktivne ugovore o oročenju devizne štednje koji ne postoje u sistemu računa te banke.

Potom su, kako se sumnja, oštećeni klijenti potpisali blanko naloge za isplatu sa računa, na osnovu kojih je osumnjičeni podigao i prisvojio novac koji mu je poveren u radu, ukupno 124.000 evra i 10.200 švajcarskih franaka i na taj način za isti iznos oštetio klijente i „Poštansku štedionicu“.

Osumnjičenom je određen pritvor do 30 dana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marija

    15. jul 2021 | 10:23

    Svuda, gde treba da potpišeš nešto, daju ti hrpu papira, ugovora i deset sekundi za 5-6 potpisa. Kada hoću da pročitam šta potpisujem, oni me nervozno požuruju, jer će ostale stranke čekati zbog mene. Ovo je nedopustivo, tako im možemo prepisati SVU imovinu (stan, novac, auto...). Odgovorno lice (znači direktor, šef). Užas!!

  • M

    15. jul 2021 | 11:12

    Mene proneverili jos na rodjenju

  • Pravda

    15. jul 2021 | 10:32

    E sad ako ima dokaza trebo bi da dobije maksimalnu kaznu i da mu se sve oduzme da se nadohnadi steta postanskoj

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA