Uhapšene dve osobe u Uroševcu: Širili paniku da je voda zagađena

Slučaj širenja panike u koordinaciji sa Osnovnim tužilaštvom Uroševca je u istražnom postupku

  • 1
Dvojica uhapšeni lisice policija

Foto: Shutterstock

Dve osobe privedene su danas od strane Regionalne uprave policije u Uroševcu zbog širenja panike na društvenim mrežama u vezi sa tim da je voda za piće u tom gradu zatrovana, prenosi "Reporteri".

U saopštenju policije navedeno je da je odmah po prijemu informacija započeta istraga i da su vrlo brzo identifikovane i locirane dve osobe, koje su potom sprovedene u policijsku stanicu u Uroševcu.

- Osoba sa inicijalima Lj. J. stara 30 godina na društvenim mrežama je video-snimkom uputila javni poziv: "Pozdrav svima, obaveštavam vas da budete pažljivi, da ne pijete, stigle su vesti da i u Uroševcu ima zatrovanih ljudi, vodite računa o sebi" - naveo je Lj. J.

Dodaje se da je "druga osoba sa inicijalima A. T. (28), takođe širila dezinformacije, upozoravajući građane da ne konzumiraju vodu iz vodovoda navodeći: "Pazite se velikog šuma kada popijete vodu, jer su upravo počeli da truju u Uroševcu".

Regionalna uprava policije u Uroševcu, pozvala je građane da ne nasedaju na dezinformacije, već da se informišu isključivo kod nadležnih insitucija, prenosi Kosovo onlajn.

Slučaj širenja panike u koordinaciji sa Osnovnim tužilaštvom Uroševca je u istražnom postupku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Diktatira

    17. jul 2021 | 08:03

    I ovo demokratija odmah te hapse ako mislis drugacije jos malo pa ce nam lepiti maske preko usta kakav je ovo narod bice jos gore

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA