Puštena na slobodu Novosađanka koja je prijavila lažnu bombu u sudu: Muškarac je nagovorio da slaže?

Zgrada pravosudnih organa je od početka ove godine bila evakuisana čak 11 puta

  • 0
Sud, Novi Sad Foto: NS Uživo

Novosađanski T. M. (25), osumnjičenoj za izazivanje panike i nereda i tri godine starijoj D. M., koja se tereti za podstrekavanje na ovo krivično delo, posle privođenja i saslušanja u Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Sadu nije određen pritvor.

Takva odluka je, kako je "Novostima" rečeno u novosadskom Osnovnom javnom tužilaštvu, doneta jer ne postoje razlozi za određivanje ove mere.

Novosadska policija je u subotu saopštila da su u saradnji sa Upravom kriminalističke policije MUP, rasvetlila krivično delo izazivanje panike i nereda i uhapsila ove dve Novosađanke, kao i Č. I. (38). Kako se navodi u saopštenju, sumnja se da je 13. jula T. M. pozvala telefonom centralu novosadskog suda i lažno dojavila da je u toj zgradi postavljena bomba.

- Takođe se sumnja da ju je na lažnu dojavu bombe, posredstvom D. M., nagovorio Č. I. kako bi bio odložen proces koji se protiv njega vodi u Osnovnom sudu - navodi se u policijskom saopštenju. - T. M. i D. M. je određeno zadržavanje do 48 sati, a Č. I. je sproveden u Okružni zatvor na osnovu poternice, koju je za njim raspisao Osnovni sud u Novom Sadu.

Zgrada pravosudnih organa je od početka ove godine bila evakuisana čak 11 puta zbog dojava o postavljenoj bombi, za koje se, srećom, kontradiverzionim pregledima utvrdilo da su bile lažne. Od prvog jula, na telefonski broj centrale suda do sada je čak tri puta javljano o postavljenoj bombi.

Serija dojava je krenula u početkom godine, a 22. januara muškarac je putem telefona saopštio da se u toaletu na prvom spratu nalazi eksplozivna naprava i dodao da će ponovo zvati i reći gde je stavio drugu eksplozivnu napravu. Tada je iza toaletne šolje pronađen beli koverat u kojem se nalazila baterija obmotana plastelinom veličine pesnice, odnosno imitacija eksplozivne naprave.

Zbog dojava, svaki put se prekidaju suđenja, a zaposleni i stranke napuštaju zgradu dok se ne obavi kontradiverzioni pregled. U ovoj zgradi su smešteni Apelacioni, Viši, Osnovni i Privredni sud, kao i nadležna tužilaštva.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA