≫ 

Vučić: "Oni su ubili Kiću. Spremali su ubistvo i jednog visokog funkcionera"

Nikad se nisam video sa Belivukom, a u narednim danima ću otkriti sve o kampanji protiv mene, rekao je predsednik Srbije

  • 46

Ekipa Veljka Belivuka je ubila Ljubomira Markovića Kiću (vođu navijača Alkatraza), pripremali su i ubistvo jednog visokog funkcionera, sve ćemo obelodaniti, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

- U narednim danima ćemo izneti u javnost sve te detalje. I ko im je pomagao i ko im je od političara odavao tajne. Nikad se nisam video sa Belivukom, a u narednim danima ću otkriti sve o kampanji protiv mene - rekao je predsednik Srbije.

Predsednik Srbije je rekao da je "spreman da ide na poligraf, jer ne dozvoljava da ubice upravljaju Srbijom, ni politikom, ni u bilo kom drugom smislu".

- Da oni skidaju kožu sa glave ljudima zato što kosa smeta u mašini za mlevenje mesa, ja to neću! Oni su mislili da mogu da me smaknu, ali ja da bežim od kriminalaca i ubica neću. Evo, donesite mašinu, poligraf, policiju i ja se predajem ako pokaže da lažem, ali da bežim neću - rekao je Vučić i dodaje da želi da Srbija bude ozbiljna, odgovorna, posvećena i slobodna zemlja.

On je rekao da postoje dokazi koji pokazuju da je Belivukova grupa planirala ubistvo visokog zvaničnika, a da je likvidacija drugog najavljivana.

- Oni su ubili Kiću i mnoge druge. Monstruozna je to banda. Obećavam vam da će država da uradi sve da tužilaštvo ima dovoljno dokaza da više nikada ne ugledaju svetlost dana - kaže Vučić.

Podsećamo, Aleksandar Vulin je u nedelju obelodanio fotografije Veljka Belivuka i Marka Miljkovića i njihovog svirepog mučenja žrtava. Fotografije pokazuju najgori oblik iživljavanja nad drugim ljudima.

Na nekoliko fotografija su prikazani Belivuk i Miljković kako poziraju sa oružjem i koktelima. Tu su bile i fotografije kokaina koje je policija zaplenila od klana Velje Nevolje. Na kraju je prikazano i nekoliko fotografija na kojima oni poziraju uz svoje osakaćene i mučene žrtve.

Ministar unutrašnjih poslova, Aleksadar Vulin je, komentarišući fotografije koje su pokazane i porodicama žrtava Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja, a na kojima se vide unakažena i obezglavljena tela, rekao u emisiji HIt tvit da se ovako nešto nikad više neće desiti.

- Ovo je unakaženo telo, leš bez glave. Ovo su stopala ovog čoveka. Ovo su ubice i ološ kakav ne zaslužuje da nikada izađe na slobodu. Ovo što ste videli pokazano je porodicama. Neki su povraćali, odbijali da gledaju, neki su rekli da to nije istina - rekao je Vulin.

Vulin je nekoliko puta ponovio da su i žrtve i počinioci zločina na fotografijama, koje su u emisiji prikazane u više navrata, navijači Partizana.

Dok se većina brani ćutanjem, Marko Miljković odlučio je da progovori.

- Taj klan je predugo postojao i sada su u zatvoru i neće izaći iz zatvora do kraja svog života. Znamo šta im je cilj, a to je da bace ljagu na MUP i sve operativce koji rade na slučaju - izjavio je Aleksandar Vulin, ministar unutrašnjih poslova Srbije o odbrani Marka Miljkovića, člana kriminalne grupe Veljka Belivuka.

Video: Vučić: Mafijaški konsiljeri orkestrira napade ne mene

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA