Srbija i Španija razbile mrežu trgovine marihuanom: Uhapšena 43 člana srpske kriminalne grupe

Španska Gvardia sivil i srpska policija izvršile su 19 pretresa i zaplenile 17.000 biljaka marihuane, 880 kilograma pupoljaka marihuane i 130 kilograma proizvedene smole marihuane i hašiša

  • 1
Droga Španija

Printskrin: Youtube/Guardia Civil

Srpske i španske vlasti razbile su veliku mrežu trgovine drogom putem zajedničkog istražnog tima (JIT).

U obe države uhapšena su 43 člana srpske organizovane kriminalne grupe zbog umešanosti u proizvodnju i distribuciju marihuane i hašiša, saopšteno je iz Evropola, prenosi Tanjug.

Tokom akcije u Srbiji i Španiji 28. juna i tokom intervencija protiv organizovane kriminalne grupe u januaru, španska Gvardia Sivil i srpska policija izvršili su 19 pretresa i zaplenili više od 17.000 biljaka marihuane, preko 880 kilograma pupoljaka marihuane i najmanje 130 kilograma proizvedene smole marihuane i hašiša.

Zaplenjeno je i oko 250.000 evra.

Podrška Evropola i Evrodžasta operaciji Mitikas Evropol je kao platforma za evropska policijska rešenja bio uključen u slučaj od marta 2020. godine.

Tokom 2020. i početkom 2021. godine, Evropski centar za teški i organizovani krimina Evropola podržavao je operaciju Mitikas preko Jedinice za drogu unakrsnom proverom primljenih informacija, pružanjem analitičke podrške i olakšavanjem koordinacije razmene informacija između Španije i Srbije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Koral

    22. jul 2021 | 23:01

    Ovi mafiozi kao aždaje; što ih više "seku" i love, niče ih duplo više.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA