≫ 

Vulin: Belivuk na korak od doživotne robije, laže jer nema šta da izgubi. Uživali su da muče žrtve

"Prema nekima su imali saosećanje i ubili su ih brzo, a neke su mučili satima, čak su bili nezadovoljni ako se to mučenje ne odvija dovoljno dugo"

  • 72
Aleksandar Vulin, Veljko Belivuk Velja Nevolja

Foto-montaža: Tanjug/Strahinja Aćimović, ATA Images

Vođa organizovane kriminalne grupe Veljko Belivuk na korak je do doživotne robije, a laže zato što nema šta da izgubi, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Gostujući na TV Pink, on je rekao da Belivuk pokušava da uceni predsednika Srbije Aleksandra Vučića i sve koji su uključeni u borbu protiv mafije.

- Ide se na Vučićevu porodicu, na to da se on prikaže lošim čovekom, ocem, bratom, državnikom, a udaraju tamo gde najviše boli svakog čoveka, na porodicu.

Ministar Vulin se osvrnuo i na kritke zbog čega su prikazane fotografije i detalji o zločinima Belivuka i njegove grupe i upitao:

- Zamislite da nismo sve to pokazali, pa pogledajte kakav tretman ima Belivuk nakon prikazanih zverstava na kojima se on lično fotografiše sa žrtvama, sa leševima i veruje mu se. Da Srbija nije videla svojim očima ovo što smo pokazali, Belivuk bi bio svetac - napomenuo je Vulin.

On je rekao da se Belivuku daje na značaju da govori istinu, a zna se da je klao ljude.

- Oni su mučili ljude i ne samo to, uživali su u mučenju i tražili da pojedine žrtve budu duže mučene. Prema nekima su imali saosećanje i ubili su ih brzo, a neke su mučili satima, čak su bili nezadovoljni ako se to mučenje ne odvija dovoljno dugo. I sad takav ima status krunskog svedoka - rekao je Vulin.

Istakao je da predsednika Vučića povezuju sa ljudima sa kojima se on apsolutno ni na koji način ne može povezati.

- Prisluškivali su mu razgovore, 1.882 razgovora su proveravana, nije nađeno nijedno krivično delo. Uopšte ne branim Aleksandra Vučića, od čega da ga branim? Da ga branim od pljuvanja ubice? Belivuk je na korak od doživotne robije, šta on to može da izgubi, pa što da ne laže, što da ne pokuša.

Vulin je rekao da je očekivano da Belivuk laže, kao i da je Srbija posle razbijanja Belivukove bande sigurnija i bolje mesto za život i podvukao da zasluga za to pripada predsedniku Vučiću.

Brnabić: Belivukove reči su reči "psihopate i koljača"

 

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da neće da komentariše optužbe vođe navijača Partizana Veljka Belivuka da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić od njega tražio usluge, i navela da su to reči "psihopate i koljača".

Šef kriminalne grupe osumnjičene za više brutalnih likvidacija Belivuk je na saslušanju u tužilaštvu pre dve nedelje negirao da je ubica, ali je naveo da su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i njegovi saradnici od njega tražili više usluga, objavio je u četvrtak portal KRIK.

Prema rečima premijerka, Belivukove izjave su politički usmerene i bitno je shvatiti ko od njih ima koristi.

- Suština je u tome kako i u koju svrhu drugi upotrebljavaju reči psihopate i koljača i da li koriste reči psihopata da bi promovisali svoju politiku i pokušali Aleksandra Vučića da skinu sa vlasti svim metodama, pa čak i time da im u tome partner bude neko kao što je Belivuk - rekla je Brnabić, koja je danas u poseti Pčinjskom okrugu. Posle Bosilegrada posetiće opštinu Vladičin Han.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • "Ministre"?

    24. jul 2021 | 11:34

    A da li imate neki dokaz da laže ili samo treba kao i uvek da vam verujemo na rec? Gde si dokazi,opet pitam?

  • Filip

    24. jul 2021 | 12:34

    I treba da bude osudjen na dozivotno samo ne treba da se izvuce niko ko je saradjivao sa njim bilo da je iz policije,vlade,tuzilastva itd. e tu je problem sto se ovog skucaja tice svi bi da se Belivuk osudi a vi da izvucete dupeta...

  • Hocemo

    24. jul 2021 | 12:38

    Javno suđenje da vidimo ko laže.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA