≫ 

Manijak iz Odžaka našao broj telefona devojčice i slao joj poruke: Dobio 8 meseci

Devojčica (14), u početku mislila da joj poruke, potpisane sa Miki, šalje neki dečak iz škole, simpatija i nije ništa pričala roditeljima

  • 2
muskarac krisom fotografiše mobilnim telefonom, mobilni telefon, voajer manijak

Foto: Shutterstock

Mate F. (61) iz Odžaka osuđen je na osam meseci zatvora zbog polnog uznemiravanja devojčice (14), kojoj je u periodu od avgusta 2020. do 15. maja ove godine slao jezive poruke u kojima ju je pozivao na seks.

Mate F, koji je invalid, priznao je krivicu i sklopio sporazum s Osnovnim tužilaštvom u Somboru, na osnovu kog je i osuđen 9. jula. Majka devojčice koja je pretrpela veliku traumu za Kurir kaže da su razočarani presudom, ali i besni, jer i dalje žive u strahu od pedofila.

- U avgustu prošle godine ćerka je počela da dobija poruke sa nepoznatih brojeva. U početku joj je neko pisao da je lepotica, pitao je šta radi i neke bezazlene stvari. Poruke su bile potpisane sa Miki. Ćerka je mislila da je to neki dečak iz škole, simpatija, i nije nam ništa pričala. Međutim, u novembru dopisivanje dobija ozbiljnost, počinju da joj stižu odvratne poruke od „Mikija“ i dete nam je sve ispričalo - počinje priču za Kurir majka žrtve.

Ona objašnjava da je odmah sve prijavila policiji i da su, u dogovoru sa inspektorima, ona i suprug nastavili da se dopisuju s „Mikijem“, predstavljajući se kao devojčica.

- Dan nakon prijave stigla je poruka: "Znam da si me prijavila, ali ne ljutim se, jer te i dalje volim". Počeli smo da sumnjamo da je to neko iz našeg okruženja. Problem stvara to što svakog puta poruka stiže s drugog broja, ali inspektori su uspeli da lociraju deo grada iz kog se one šalju - kaže sagovornica.

- Poruke koje su stizale postajale su sve ogavnije - navodi uznemirena majka.

Posle nekog vremena, roditelji devojčice i policajci namamili su Matu F. u klopku.

Glumila sam ćerku i sakrila se u žbunju

 

- Tražio je da se sastanemo, insistirao je da to bude ispred njegove kuće. Naravno, on sve vreme misli da će doći devojčica. Glumila sam ćerku, sakrila sam se u žbun, u mrak, i promenila glas. Pedofil me je dozivao, ali sam ja rekla da se plašim i on je izašao iz dvorišta. Tada su ga policajci ščepali - priča majka i dodaje da je kuća u kojoj živi Mate F. poput jazbine, bez struje i vode.

- Ne želim ni da zamislim šta bi se dogodilo i da li bi moje dete izašlo živo da je ušlo u tu kuću strave! Sramota je da dobije ovako malu kaznu! Šta će se dogoditi kada je odsluži, da li će opet napasti moje ili neko drugo dete? U ćeliji je s drugim pedofilima, šta ako i njima da broj deteta, ispriča im ko je, gde živi? Ne mogu ni da razmišljam, znam samo da živimo u konstantnom strahu - očajna je majka devojčice.

Pronađeno čak 8 telefona i 13 kartica

 

Policija je prilikom pretresa kuće Mate F. pronašla mnogo fotografija golih žena, ženski i dečji donji veš, ali i sveske.

- U sveskama je zapisivao kada je kome poslao poruku, koji je sadržaj i sa kog broja telefona! Kod njega je nađeno čak osam mobilnih telefona i 13 SIM kartica. Katastrofa, čovek je vodio evidenciju i vidi se da je poremećen um - kaže majka žrtve: - Pa, mi smo se bukvalno duže dopisivali s njim nego što će on provesti u zatvoru. Taj čovek je dobio i povlastice. Neće platiti sudske troškove, a olakšica je takođe i činjenica da je invalid, jer nema jednu nogu.

Majka devojčice objasnila je kako je došlo do toga da Mate F. ima broj njene ćerke.

- Našao je svesku mog deteta iz četvrtog razreda u kontejneru, jer smo mi normalno to bacili. Uzeo je tu svesku na kojoj je pisalo ime i prezime, broj telefona i adresa. Dete je to onako, kao i sva deca, popunilo i ovaj ludak je to našao. Prvo je dete cimao na telefon kako bi čuo glas i kada se uverio da je dete, počeo je sa jezivim porukama - objašnjava majka i dodaje da niko nije pomislio da neka stara sveska može da donese toliki haos kroz koji prolaze.

Video: Igor Jurić o trgovini ljudima, predatorima, pedofilima i tome kako da zaštitite svoju decu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Manjača

    25. jul 2021 | 17:08

    Nedao bog nikome .....njemu samo ruka moze presuditi , jer nase pravosudje je na dnu

  • Svetlana

    25. jul 2021 | 17:09

    I zašto pedofil ne bi ponovio zločin kada zna da će posle par meseci moći da nastavi gde je stao? Bruka. Sramota. Fuj. Toliko o institucijama i zaštiti maloletnih lica. Ljudi dokle će da se ćuti? Šta još treba da se desi da bi se narod digao?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA