≫ 

Odloženo suđenje optuženima za nerede u Beton hali: Sudija bolestan, optuženi nisu došli

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu traži da se svi optuženi proglase krivima i da sud osudi V. J. na kaznu od godinu i po dana zatvora, a ostalu devetoricu na godinu dana zatvora

  • 4
Sudjenje, sud , sudski cekic, pravda, sudija Foto: Shutterstock

Suđenje desetorici optuženih za nasilničko ponašanje i nerede koji su, kako se sumnja, izazvali 22. maja uveče u Beton hali, nakon proslave šampionske titule FK Crvena zvezda na Savskom šetalištu, trebalo je danas da počne pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu ali je odloženo zbog bolesti postupajućeg sudije ali i zbog izostanka trojice optuženih koji nisu uredno pozvani.

Svi optuženi se terete za krivično delo nasilničko ponašanje i brane se sa slobode, pošto im je pritvor ukinut nakon podizanja optužnice, 10. juna, prenosi Tanjug.

Optužnim predlogom Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu traži da se svi optuženi proglase krivima i da sud osudi V. J. na kaznu od godinu i po dana zatvora, a U. S, N. N, J. V, M. P, J. P, S. P, F. M, N. R, I. Š. na godinu dana zatvora.

Oni su optuženi jer su u grupi i zajedno sa više NN lica 22. maja nakon proslave šampionske titule FK Crvena Zvezda kojoj je prisustvovalo nekoliko hiljada navijača, ušli u baštu restorana „Lafayette“ u kome se nalazilo oko 400 gostiju, od kojih oko 250 u bašti i gde su drskim i bezobzirnim ponašanjem "izazvali strah i ozbiljne posledice po spokojstvo velikog broja prisutnih gostiju i zaposlenih radnika restorana", navodi Tužilaštvo.

Lomili inventar i bacali ga na goste

Tu su uz buku i viku uzimali čaše i flaše sa stolova i razbijali ih o pod, prevrtali i lomili inventar, stolove i stolice, bacali ih na goste i zaposlene, a zbog čega je nastao metež među gostima koji su u strahu i trkom napuštali baštu restorana uz vrisku i plač i tražećo zaklon bežali u zatvoreni deo i kuhinju restorana.

Neki od njih su bili povređeni, zadobili su posekotine.

Neposredno nakon incidenta, policija je u saradnji sa Prvim osnovnim javnim tužilaštvom u Beogradu uhapsila 109 punoletnih osoba koje su pravile nered na Savskom šetalištu.

Desetorica od njih optužena su za krivično delo, a protiv 99 su pokrenuti prekršajni postupci zbog kršenja Zakona o javnom redu i miru.

Video: Isplivao snimak tuče u Beton hali

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA