≫ 

Detalji udesa u Subotici: Motociklista poginuo, devojka kritično, vozač teretnjaka ih nije propustio

Protiv vozača teretnog vozila biće podneta krivična prijava za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja

  • 5
Slađan Darabos

Foto: Facebook/Sladjan D.

U Subotici se dogodila tragična nesreća, u Ulici Jovana Mikića, na takozvanom Čordaškom putu, kada je život izgubio mladić S. D. (20), dok je njegova saputnica teško povređena.

Ponedeljak uveče bio je koban za mladića, koji je bio omiljen među svojim drugarima i uvek imao osmeh na licu. Do nesreće je došlo iznenada, kada je ispred motocikla iskrslo teretno vozilo, kamion TAM, tako da mladić nije mogao da reaguje i poginuo je na licu mesta, navodi Kurir.

Iza njega na motoru je sedela saputnica, osamnaestogodišnja devojka, koja je zadobila teže povrede i odmah je hospitalizovana u subotičkoj Opštoj bolnici.

U policiji su potvrdili da je do nesreće došlo nepažnjom vozača teretnog vozila. Naime, na delu puta gde se nezgoda dogodila, vozač tereretnog vozila nije ustupio pravo prvenstva prolaza motociklisti, koji je sa periferije grada vozio ka centru Subotice.

Zamenik tužioca Osnovnog javnog tužilaštva u Subotici i saobraćajna policija izvršili su uviđaj.

Vozač TAM-a, iz Subotice, se u saobraćaj uključio u blizini kućnog broja 218, u Ulici Jovana Mikića, navodi Kurir.

- Vozač teretnjaka nije propustio vozača motocikla, koji se kretao istom ulicom, od periferije prema centru Subotice, pa je tako motocikl svojim prednjim delom zakačio zadnju levu stranu teretnog vozila. Nakon udarca, TAM je ostao u levoj kolovoznoj traci, dok je S, D, motociklom sleteo na levu stranu i pao na kaldrmu sa motorcikla.

Vozač kamiona TAM nije bio u alkoholisanom stanju, potvrđeno je alko testom, a motociklista i povređena devojka sa motocikla imali su na glavi zaštitne kacige. Međutim, iako su se držali pravila, nezvanično se saznaje da vozač motocikla nije imao vozačku dozvolu niti je položio ispit ni za jednu vrstu vozila, ali je naučio da ih vozi pre polaganja vozačkog, jer je voleo motore.

Protiv vozača teretnog vozila biće podneta krivična prijava za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, a telo nesrećnog mladića poslato je na obdukciju u Institut za sudsku medicinu, u Novi Sad.

Mnogobrojni prijatelji stradalog motocikliste pišu na društvenim mrežama da je bio dobar mladić, blag i human i teško im je da veruju u tragediju koja se dogodila, ne njegovom krivicom. Imao je veliki broj poznanika, prijatelja, svi su u neverici i žale što su izgubili dragog prijatelja, kojem šalju poruke da ga anđeli čuvaju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Brat

    27. jul 2021 | 17:50

    Brzina velika, nije ih video

  • Svetlana

    27. jul 2021 | 17:31

    Saučešće roditelnima tuga za mladi život. A što se tiče biciklista vozače motora i pešaka zaista vlada kultura i poštovanje prvenstva.

  • deseptikon

    27. jul 2021 | 23:54

    Kako nije njegova greska a nema ni vozacku? Zao mi je mladine ali momak bez vozacke vozi i boli ga uvo za zivot.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA