• 23

Optužnica protiv lažne lekarke Olgice: Produžen joj pritvor, ispitano 12 oštećenih

U dokaznom postupku tužilaštvo je ispitalo dvanaest oštećenih i jednog svedoka i odredilo medicinsko veštačenje telesnih povreda oštećenih od strane sudskog veštaka za oblast plastične i rekonstruktivne hirurgije. Tužilaštvo traži zatvor od tri godine

 • 23
Olgica Markanović

Foto: Instagram/olgicamarkanovic

Optužnica protiv vlasnice beogradskog salona lepote Olgice Markanović podneta je danas nakon što je uhapšena, pošto je u martu ove godine grupa žena i muškaraca podnela tužbu protiv nje zbog optužbi da ih je unakazila tretmanom lica, objavljeno je na sajtu Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu. Njoj je danas produžen i pritvor za još 30 dana.

Dana 28. jula 2021. godine Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je podnelo optužni predlog Prvom osnovnom sudu u Beogradu protiv O. M. i J. T. zbog izvršenja krivičnog dela Teško delo protiv zdravlja ljudi u saizvršilaštvu, navodi se u saopštenju Tužilaštva.

Naime, postupajući po krivičnoj prijavi PU za grad Beograd - Odeljenje za suzbijanje privrednog kriminala, a nakon prethode krivične prijave udruženja Interdisciplinarne estetske i antiejdžing medicine Srbije „SESIAM“, informacije Ministarstva zdravlja i više prijava koje su podneli oštećeni, tužilaštvo je odredilo zadržavanje prema osumnjičnoj O. M. u trajanju od 48 časova koja je zatim saslušana u zakonskom roku dana 03. juna 2021. godine, nakon čega joj je Prvi osnovni sud u Beogradu, na predlog tužilaštva, odredio pritvor u trajanju od 30 dana i isti, na obrazložen predlog, produžio za još 30 dana po više osnova.

Pritvor je produžen s obzirom na to da O. M. nema prijavljeno prebivalište na teritoriji Republike Srbije, da postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će boravkom na slobodi ometati postupak uticanjem na oštećene i svedoke, kao i da, imajući u vidu period izvršenja krivičnog dela i broj oštećenih, postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

U dokaznom postupku tužilaštvo je ispitalo dvanaest oštećenih i jednog svedoka i odredilo medicinsko veštačenje telesnih povreda oštećenih od strane sudskog veštaka za oblast plastične i rekonstruktivne hirurgije.

Optužnim predlogom O. M. i J. T. je stavljeno na teret da su krivično delo izvršile u periodu od 01. maja 2020. godine do 01. marta 2021. godine u neregistrovanom „medicinsko-estetskom centru Tayas” u Beogradu u Ulici Driničkoj broj 8a, na taj način što su neovlašćenom i nepravilnom upotrebnom sredstva „plazma pen“ prouzrokovale trajna oštećenja na tretiranim delovima lica oštećenih - u vidu dubokih opekotina drugog B i trećeg stepena, uz istovremeno nedopuštenu primenu injekcione lokalne anestezije „lidokain – hlorida“. Anestezija je, dalje se navodi, predstavljala rizik po život oštećenih u slučaju alergijske reakcije usled nepostojanja antišok terapije i edukacije okrivljenih, kao i same primene uređaja „plazma-pen“ zbog korišćenja struje.

Tužilaštvo je predložilo da Prvi osnovni sud u Beogradu nakon održanog glavnog pretresa i sprovedenog dokaznog postupka okrivljenoj O. M. izrekne kaznu zatvora u trajanju od 3 godine, kao i da okrivljenoj J. T. izrekne kaznu zatvora u trajanju od jedne godine.

U daljem toku postupka Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu će ispitati preostale oštećene, odrediti medicinsko veštačenje telesnih povreda oštećenih, nakon čega će doneti odluku o krivičnom gonjenju okrivljenih zbog istog krivičnog dela učinjenog na štetu lica koja nisu obuhvaćena ovim optužnim predlogom.

Inače, prvi osnovni sud u Beogradu produžio joj je danas za još 30 dana pritvor.

Pritvor joj je produžen odlukom krivičnog vanpretresnog veća suda zbog opasnosti od bekstva i zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da bi u kratkom roku mogla da ponovi krivično delo, precizirala je za Tanjug portparol suda Bojana Stanković.

Na ovu odluku okrivljena i njeni branilac imaju pravo da ulože žalbu u roku od tri dana.

Video: Poslanica u Narodnoj skupštini, lekar po struci: Potrebnija sam u kovid bolnici

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Vukodlak

  Cuj, unakazila? A kakvi su pre tretmana bili, mogu da zamislim. 😅😅😅😅😅😅😅😅🐱🐃🐂🐃🐨🐨

  1
  0

  Podelite komentar

 • Slavica65

  Veliki je problem što su javne ličnosti, kao što su Ceca i Anastasija,koje imaju mnogo pratilaca na instagramu, reklamirale ovu lažnu dokrorku na instangramu i tako mnoge devojke ubedili da je ona pravi doktor i da radi vrhunski Sačuvaj nas bože.

  1
  0

  Podelite komentar

 • 🤡

  U cuzu i tamo da zavrsi fax.

  0
  0

  Podelite komentar

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima