Vulin: Jedva čekam da bude podignuta "vrhunska" optužnica. Rado ću se odazvati na poziv Tužilaštva

- I predsednik Vučić, i ja, svi smo znali u šta se upuštamo, da to nisu obični kriminalci već sadističke ubice i krvoloci, teško naći primer za to što su radili. Znali smo da će lagati i koga će napadati, prvo predsednika Vučića, a onda mene, spremni su da učine sve da nas nekako umanje - rekao je ministar

  • 11
Aleksandar Vulin, Veljko Belivuk Velja Nevolja

Foto-montaža: Tanjug/Strahinja Aćimović, ATA Images

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da će optužnica protiv Veljka Belivuka i njegove kriminalne grupe biti podneta u zakonskom roku i da ima dovoljno dokaza da budu osuđeni na doživotnu robiju, kao i da se neće stati sa istragom i da će svi koji su povezani sa Belivukom grupom biti uhapšeni.

- Jedva čekam da bude podignuta optužnica. Prvo, treba izdržati pljuvanje i blato u koje nas oni valjaju, a drugo, da Srbija vidi sabrano i na jednom na mestu kakvog zla smo je oslobodili - rekao je Vulin za TV Pink.

On je kazao da nije čitao optužnicu, ali da ima poverenja u tužioca za organizovani kriminal Mladena Nenadića da će napraviti "vrhunsku" optužnicu jer kako kaže, postoji obilje dokaza za zločine koje je ta kriminalna grupa počinila.

- I predsednik Vučić, i ja, svi smo znali u šta se upuštamo, da to nisu obični kriminalci već sadističke ubice i krvoloci, teško naći primer za to što su radili. Znali smo da će lagati i koga će napadati, prvo predsednika Vučića, a onda mene, spremni su da učine sve da nas nekako umanje - rekao je ministar.

Dodao je da će, kada bude podignuta optužnica, svi koji se "raduju iskazima Belivuka, Miljkovića i ostalih, moći da pročitaju šta je istina i da se odrede prema istini".

Komentarišući to što pojedini mediji kao relevantan stav prenose iskaz člana Belivukove grupe, Marka Miljkovića o vezama sa Vulinom, ministar navodi da je Miljkovićeva izjava data integralno, ali da se prenosi u delovima da bi, kako kaže, duže trajala i da bi više puta mogli da napadnu njega i predsednika Vučića.

- Biće tu još izjava dok se ne podigne optužnica. Ako je potrebno, Tužilaštvo uvek može da me pozove, rado ću se odazvati - rekao je Vulin.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Map

    28. jul 2021 | 11:42

    Ministre nema problema samo nam pokazite nalogodavca a ovi su samo izvrsioci posla

  • 💯jko™

    28. jul 2021 | 12:36

    Sve dok ne uhapsite osobu iz vrha policije koja je stajala iza svega ja ostajem uzdržan. Kako to da je iz policije pokrenut postupak samo protiv onog Papića osumnjičenog da je vratio neki auto?! Ni krivog ni dužnog, bez ikakvih policijskih znanja na to mesto ga dovela ministrova žena?! Jel moguće? Eno i onaj Vuletić vam se smeje u lice i osniva političku stranku. Mnogo pitanja a ni jedan odgovor. Čudno.

  • vuk

    28. jul 2021 | 14:59

    A kada će tetka da svedoci?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA