≫ 

Podignuta optužnica protiv vozača autobusa iz kog je ispao mali Despot, pa poginuo

Nesreća se desila krajem prošle godine na autobuskom stajalištu

  • 21
Despot Mrđić Foto: Facebook/Vukašin Mrđić

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je danas sudu optužni predlog protiv R. D. (49), vozača autobusa na liniji 18, povodom saobraćajne nesreće u kojoj je krajem novembra prošle godine u Zemunu teško povređen 4-godišnji dečak, koji je od posledica povreda preminuo.

Optužnim predlogom R.D. se tereti za krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, precizirali su iz tužilaštva.

On je, kako se sumnja, zatvorio zadnja vrata autobusa koja su uhvatila nogu dečaka, nakon čega je on pao, udario glavom o tlo i izgubio svest.

Dečak Despot je preminuo u bolnici u Tiršovoj.

U odbrani koju je izneo pred tužiocem, vozač se branio da nije primetio da je došlo do nezgode na autobuskom stajalištu "Bosanska", da ne zna da li se dete povredilo izlaskom iz autobusa kojim je upravljao, tvrdeći i da je preduzeo sve mere po polasku sa stajališta da bi se bezbedno uključio u saobraćaj.

Njegov otac, Vukašin Mrđić, sa neopisivim bolom rekao je ranije za Telegraf.rs da svog sina mesecima traže u slikama i snimcima jer im je to jedino preostalo.

- Tražimo njegov osmeh. Bio je njegov zaštitni znak. Tražimo njegovu dobrotu koja je bila najčistija, tražimo našu ljubav koja je bila beskonačna, tražimo našu sreću, a bili smo najsrećniji na svetu. Zašto? Despot je samo želeo da sa svojom bakanom izađe iz autobusa, njegove poslednje reči su bile "Silazimo, bakana" i on i bakana su se čvrsto držali za ruke i na vreme se spremili da ih vozač vidi da žele da izađu iz autobusa. Ali vozač nije gledao - navodi otac slomljen bolom.

- Vozač o ovom nesrećnom slučaju nije imao nikakvo saznanje, ništa nije video, niti mu je iko od putnika u autobusu signalizirao da se nesreća dogodila, nastavio je vožnju i za nesreću je saznao tek kada ga je policija zaustavila. Vozač je u šoku zbog saznanja šta se dogodilo - navodi se u ondašnjem saopštenju Gradskog saobraćajnog preduzeća Beograd koje je izrazilo saučešće porodici stradalog dečaka.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbija

    28. jul 2021 | 13:18

    Zao mi je deteta najvise, roditelja a i ovog coveka. Mala deca uvek na prva vrata da bi se izbeglo nesto slicno u buducnosti.

  • težak posao

    28. jul 2021 | 14:07

    Zašto trudnice ulaze i izlaze na prva vrata? Zašto roditelji ulaze i izlaze na prva vrata? zasto ljudi koji su stari,spori i oni koje koriste pomagala ulaze na prva vrata? Zasto su za takve putnike predvidjena bas sedista iza samog vozača koja su poslednjih godina dodali nalepnice da su ta sedista rezervisana za takve putnike ali nigde ne pise na 3. i 4. vratima da je predvidjeno za njih! Nista lepse od odgovornih putnika koji kada izlaze sa vise dece ili su stari pa se jave vozaču da su spori a samim tim dodatna paznja usmerena na njih! ZAR JE TOLIKO TEŠKO DA POMOGNEMO JEDNI DRUGIMA??? KASNO JE TRAŽITI KO JE KRIV!

  • Tina

    28. jul 2021 | 14:09

    Vozac nije mogao videti malo dete. Odgovornost je bila detetove babe koja nije prihvatila dete pri izlasku iz autobusa, nego jr morao sam sici. Valjda je baba mislila da je pravo vreme da se dete uci samostalnosti. Da je dete sislo prvo, ne bi se to desilo. Da je baba pridrzavala dete ispred sebe, ne bi se desilo. Vozac nije kriv.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA