Otac i sin pokušali da u Srbiju unesu 30.000 evra u čarapama: Carinicima su rekli dve klasične laži

Prekršaj je otkriven kada je noćas oko 2:30 časova za detaljan pregled na ulazu u zemlju izdvojen „mercedes benc“ belgijskih registarskih oznaka

  • 6
Foto: Uprava carina

Carinici su na prelazu Batrovci 28. jula 2021. godine, u saradnji sa policijom, zaplenili 34.000 evra, koje su otac i sin pokušali da ilegalno prenesu preko granice, tako što su svežnjeve novca sakrili u dve muške čarape.

Prekršaj je otkriven kada je noćas oko 2:30 časova za detaljan pregled na ulazu u zemlju izdvojen „mercedes benc“ belgijskih registarskih oznaka, kojim su iz Brisela, ka Turskoj putovala dvojica belgijskih državljana, otac i sin, saopštila je Upravan carina.

Oni su prilikom susreta sa carinicima rekli da sa sobom nose samo lični prtljag i po 10.000 evra, koliko se bez prijavljivanja može preneti preko granice.

Foto: Uprava carina

Međutim, tokom detaljnog pregleda carinici su u kaseti za dokumentaciju, ispred suvozačkog sedišta, pronašli dve muške čarape, u kojima je bilo sakriveno 29.500 evra.

Kod vozača i suvozača je u ličnim torbicama pronađeno ukupno još 24.500 evra.

Nakon što je putnicima vraćen dozvoljeni iznos od po 10.000 evra, do okončanja prekršajnog postupka pred nadležnim sudom biće zadržano 34.000 evra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nikolas

    28. jul 2021 | 14:36

    A DALI GOSPODA POLITICARI I CARINICI ZNAJU DA SE BAS ZBOG TOGA SVE VISE NASIH LJUDI ODLUCUJU ZA BIZNIS I NEKRETNINE U INOSTRANSTVU U MILIONSKIM IZNOSIMA!!! ZAR ONI SRBIJI NETREBAJU VEC BEDA !!! MENJAJTE CARINSKE PROPISE ZA IME BOGA VISE A POTICU JOS IZ JOSKINIH VREMENA!!! MANITE SE VISE KOMUNJARSKIH ZAKONA I PROPISA !!!

  • Map

    28. jul 2021 | 14:56

    Koji glup zakon, mesto da u zemlju mozes uneti novca koliko hoces i time pomognes Srbiju oni ogranicavaju unos, ajde za iznosenje se jos i slazem

  • Ne razumem

    28. jul 2021 | 18:01

    Zasto mi oduzimamo novac stranim drzavljanima,ko smo mi da im sudimo?Oni prolaze kdoz nasu zemlju a naka im Turci uzmu ako ima osnova za to!Pokazujemo na drugima a kod nas se peru pare i kradu svi na sve strane

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA