≫ 

Maja Adrovac traži odštetu državi zbog pritvora od 11 meseci: Želi da joj isplate 5 miliona dinara

Advokati kažu da još nisu odlučili da li će ponuđeni izn

  • 7
Maja Adrovac Printskrin: RTS

Maja Adrovac, koja je pravosnažno oslobođena optužbi za pomaganje u pokušaju ubistva biznismena Milana Beka u novembru 2014. godine, podnela je Ministarstvu pravde zahtev za obeštećenje zbog neosnovanog lišenja slobode i neosnovanog boravka u pritvoru od 11 meseci, potvrdili su Tanjugu njeni advokati Dalibor Katančević i Momčilo Minić.

Zahtevom traži sumu od skoro pet miliona dinara, ali joj je Ministarstvo ponudilo 1,7 miliona dinara.

Advokati kažu da još nisu odlučili da li će ponuđeni iznos prihvatiti ili će se odlučiti da državu tuže sudu.

Maja Adrovac je u pritvoru bila devet meseci, od čega devet u klasičnom i još dva meseca u kućnom pritvoru uz elektronski nadzor (nanogicu).

Ona je u dva navrata bila prvostepenim presudama Višeg suda u Beogradu oslobođena optužbi za pomaganje u pokušaju ubistva Beka zbog nedostatka dokaza, a prošlog leta Apelacioni sud je tu odluku potvrdio.

Za pokušaj ubistva biznismena prvostepenom presudom nedavno je osuđen na devet godina zatvora Aleksandar Zdravković.

Muž Maje Adrovac je trebalo da bude ispitan kao svedok, ali je sud od toga odustao, jer nije mogao da realizuje njegovo saslušanje s obzirom da se nalazi u švajcerskom zatvoru, gde izdržava kaznu od 14 godina zatvora zbog razbojništva.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bokara

    28. jul 2021 | 16:27

    Mnogo mi je drago,kada država mora građanima nesto da plati.Samo je bzvz sto mi građani plaćamo na kraju te greške sto prave državni organi. Nego lepo taj sudija i policajac koji su bili zaduženi za istragu i presudu,oduzeti im imovinu i prodati,pa neka isplate gospodju.

  • Antun pokatoliceni srbin

    28. jul 2021 | 16:57

    Gospodjo cini mi se da si ti greskom pustena.

  • Pg

    28. jul 2021 | 18:37

    Ona i takvi nebi smjeli da vide sunce a kamoli da traze ostetu od drzave, no to je krivo prslo sudstvo koe ne zna sto radi i koga tuzi a koga pusta na slobodu !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA