Ko je usmrtio Željka kod Doljevca? Miodrag i Marko se kleli da nisu krivi, međusobno se optuživali

Željka (19) je, kako tvrdi njegova majka Vesna, pregazio vozač doljevačke hitne pomoći

  • 2
Saobraćajna nesreća, Doljevac, poginuo mladić, Željko Ristić Foto: D. K.

Miodrag Perić (38) iz Šainovca, optužen da je 28. decembra prošle godine u ovom doljevačkom selu vozeći pijan "golf 2" usmrtio komšiju Željka Ristića (19), danas je pred Višim sudom u Nišu krivicu za tešku nesreću prebacio na svedoka Marka Disića. Perić je isticao da je usled pijanstva bio u komi, što je Disić iskoristio da ga optuži za Željkovu smrt, iako je u trenutku nesreće on bio za volanom njegovog automobila.

Perić se tereti za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja u sticaju sa krivičnim delom nepružanja pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi. Kako je navelo tužilaštvo, on je vozio sa 2.27 promila alkohola u krvi, brzinom g od 70 km/h na delu puta gde je ograničenje 50, usled čega je vozilom prešao u suprotnu traku i udario pešaka koji se kretao desnom stranom. Nesrećni mladić je je zadobio teške povrede glave i vrata, kičmene moždine, grudnog koša, oba plućna krila i ekstremiteta usled kojih je preminuo na licu mesta. Perić, inače vozač doljevačke Hitne pomoći, se zatim svojim vozilom udaljio sa mesta nesreće, a pronađen je na Klinici za toksikologiju UKC Niš gde mu je pružana pomoć zbog teškog pijanstva.

Krunski svedok tragedije, Miodragov prijatelj Marko Disić opisao je događaje koji su prethodili tragediji.

- Ja, Miodrag, Srđan Bradić i Miloš Dinić smo zajedno pili. Kada smo izašli iz kafane, shvativši da je Perić trešten pijan hteli smo da mu uzmemo ključeve vozila. Međutim, on to nije dozvoljavao ističući da niko ne može da vozi njegovog "golfa". Ušao je u kola, a ja sam iz najbolje namere seo kraj njega jer sam se brinuo da neće biti u stanju da vozi. Iza nas je svojim kolima išao Miloš Dinić. Povremeno sam pridržavao volan, kada on to nije bio u stanju, ali to je bilo dva kilometra od mesta nesreće. Kad smo stigli u Šainovac, osetio sam da smo u nešto udarili, ali sam mislio da je u pitanju kontejner, drugo vozilo ili neka životinja. Video sam da nam je šoferšajbna oštećena, ali se nismo zaustavljali jer je Miodragu mnogo pozlilo. Povraćao je po meni, pa sam mu kazao da vozi u Hitnu pomoć, a ja sam opet pridržavao volan. Tek kada ga je preuzela doljevačka medicinska ekipa, jedan drug mi je javio da je u Šainovcu neko stradao, pa sam povezao stvari i otišao u policiju da prijavim da sam ja bio u tom vozilu - svedočio je Disić.

S obzirom na to da se njegova verzija događaja u potpunosti razlikovala od Perićeve izjave, sudija Višeg suda Mirko Drašković je odlučio da ih suoči.

- Kunem se u svoje troje dece da ja nisam vozio. Prihvatio sam odgovornost zato što sam bio pijan i nisam ništa znao - kazao je Perić.

Reagujući na njegovu izjavu, Disić se zakleo u svoje dete da on nije krivac a Perića je kazao da je "sramota za ljudski rod".

Izjavu u svojstvu svedoka dao je i treći učesnik pijanke koja je Željka koštala života, Miloš Dinić. On je rekao da se kretao za Perićevim "golfom" na relativno maloj udaljenosti, ali da nesreću nije video. Izjavio je da je telefonirao Disiću kada je video da se ne zaustavlja u Šainovcu, gde Miodrag živi, ali mu je ovaj objasnio da je Periću pozlilo i da ga vozi u Hitnu pomoć. Potvrdio je Disićeve navode da je Perić bio na mestu vozača, da je bio trešten pijan zbog čega ga je u Doljevcu preuzela Hitna pomoć.

Da je Perić u komatoznom stanju stigao u nišku bolnicu potvrdio je i lekar Predrag Cvetković.

- Bio je u potpuno besvesnom stanju, imao je povrede, a nije reagovao ni kada sam ga pregledao. Kada se rasvestio i od policije saznao za šta ga sumnjiče, udarao se u glavu i ponavljao da on to nije uradio - rekao je Cvetković.

Suđenje će biti nastavljeno saslušanjem novih svedoka, izlaganjem veštaka, a očekuje se da se pribave i video snimci koji bi pomogli da se identifikuje vozač "golfa".

Goran Ristić, otac stradalog mladića rekao je da ne zna šta da misli, nakon izlaganja optuženog i svedoka.

- Ja sam čuo neke glasine i pre suđenja da nije uhapšen pravi krivac. Nadam se da će tokom postupka biti utvrđeno ko je kriv što moga sina više nema - rekao je Ristić.

Video: Ostavio je dete da leži na putu pola sata: Porodica poginulog mladića kod Doljevca zavijena u crno

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PRC

    28. jul 2021 | 23:04

    Obojcu na duže vreme u prdekanu da se dogovore ko je kriv.

  • Ne znam zašto, ali ...

    29. jul 2021 | 01:54

    Ja nista ne verujem svedoku! Obojica su zasluzila u zatvor na duze vreme, ali vise verujem da je "svedok" krivac. Ovaj u besvesnom stanju sigurno nije mogao da vozi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA