≫ 

Preminuo zatvorenik iz Zabele sa neverovatnom životnom pričom: U bekstvu otvorio restoran na Krimu

Osuđen u odsustvu, izručen Srbiji prošle godine

  • 4
Slaviša Karabašević Foto: Facebook

Zatvorenik iz KPZ "Zabela" Slaviša Karabašević (51) preminuo je nakon što mu je pozlilo, potvrđeno je za Telegraf.rs. Kako nam je rečeno iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, zatvoreniku je pozlilo u sobi u kojoj je bio smešten, 24. jula.

- Odmah je odveden u zavodsku bolnicu gde mu je pružena pomoć. Naš zavodski lekar je dao uput da se odmah prebaci u gradsku bolnicu u Požarevcu. Tamo je preminuo posle nekog vremena - kazali su nam demantujući navode drugih medija da je telo pronađeno u ćeliji.

Dalje nam je rečeno da su obavešteni svi nadležni i porodica, te da je telo upućeno na obdukciju.

Kako nezvanično saznajemo, reč je o infarktu, a zatvorenik se prethodno lečio od srca.

Karabašević je na zatvorsku kaznu osuđen u odsustvu, jer se čak 14 godina nalazio u bekstvu. Čak dva puta je oslobođen nakon suđenja 2003. i 2005. godine, ali je treći put, 2018. godine, osuđen na devet godina zbog ubistva i prevare, što je potvrdio i Apelacioni sud.

Međutim, još 2005. godine, pošto je bio pušten iz trogodišnjeg pritvora da se brani sa slobode, pobegao je iz zemlje nakon čega je u Sevastopolju na Krimu otvorio restoran „De Slaviš“ i svoje kulinarsko umeće promovisao preko društvenih mreža i po medijima.

Uhapšen je prema Interpolovoj poternici 5. avgusta 2019. godine u Sevastopolju, a Srbiji je bio izručen u martu prošle godine i upućen u „Zabelu“, na izdržavanje kazne. On je tražio ponovno suđenje, jer je prethodni postupak vođen u njegovom odsustvu, što mu je i uvaženo i zakazan je glavni pretres.

Karabašević je osuđen jer je 2002. godine ubio Elvisa Žeželja (30) u ataru sela Melnica kod Petrovca na Mlavi, ispalivši mu u glavu i telo pet hitaca iz pištolja „duga devetka“. Nakon toga je nazvao Elvisovog prijatelja koji živi u Nemačkoj i rekao mu da je ovaj uhapšen i da treba da pošalje 7.500 evra za advokata. Prijatelj je poslao novac, koji je Karabašević potrošio i kasnije osuđen i za prevaru na godinu i po dana, što je pridodato kazni za ubistvo, pa mu je izrečena jedinstvena kazna od devet godina zatvora.

Prilikom saslušanja pokojni Karabašević nije priznao zločin.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Đorđe

    30. jul 2021 | 12:13

    Ubistvo i iznuda devet godina, alal vera za pravosuđe!!!

  • Bgd

    30. jul 2021 | 11:57

    Sigurno je paklena vrucina a tamo ima ozbiljnih propalica koje maltretiraju ove malo manje krimose!

  • Djani

    30. jul 2021 | 14:22

    Otrovaliga u zatvoru zato i umro.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA