≫ 

Čaba Der osuđen na 40 godina za ubistvo Nebojše Markovića na Banovom brdu: Cigler dobio 4 godine

Osuđen za teško ubistvo na podmukao način

  • 10

Video: Uznemirujući snimak ubistva na Banovom brdu, likvidacija u po bela dana!

Čaba Der osuđen je na 40 godina zatvora za teško ubistvo na podmukao način Nebojše Markovića 2019. godine na Banovom brdu i za nedozvoljeno nošenje oružja.

Alan Cigler osuđen je na 4 godine, jer mu je pomogao u bekstvu, pošto ga je odvezao sa mesta zločina.

Deru je izrečena prvostepena presuda u trajanju od 40 godina zatvora na predlog Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

U Višem sudu u Beogradu u utorak je završena dopuna dokaznog postupka i završnih reči na suđenju Čabi Deru i Alanu Cigleru.

U dopuni dokaznog postupka na suđenju u utorak ispitana je na molbu suda, sudski tumač Suzana Ž. u vezi sa spornim prevodom Derovog iskaza koji je dao u policiji u Budimpešti 7. januara 2020. godine.

Nakon što se upoznala sa zapisnikom o iskazu Dera na mađarskom i prevodom na srpski jezik koji je uradio drugi tumač, Suzana Ž. je rekla da se ne slaže sa prevodom u delu koji je preveden “da mi bude saučesnik”. Ona smatra da je sporna reč trebalo da se prevede "da mi bude drug", ili "kompanjon", a na pitanje punomoćnika porodice ubijenog Markovića, rekla je da se u kontekstu reč može prevesti i "da mi se pridruži".

Ovaj prevod tiče se Alena Ciglera, u delu Derovog iskaza u kojem navodi da se - izvinjava Cigleru što ga je uvukao u sve to i pozvao ga da mu bude drug. Deru se sudi u odsustvu, jer je u pritvoru u Budimpešti gde se protiv njega vodi postupak za dva ubistva 2018. godine, dok je Cigler u pritvoru u Beogradu.

Der je priznao ubistvo u izjavi istražnim organima prilikom saslušanja u mađarskom pritvoru, dok je Cigler delimično priznao, odnosno potvrdio je da ga je on vozio kolima na Banovo brdo, ali je osporavao da je znao da će Der ubiti Markovića.

Video: Ovako je ubica Čaba Der uhapšen u Češkoj

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA