≫ 

Načelnik UKP: Belivuku i ekipi preti doživotna robija. Ostalo je da se obradi još mnogo materijala

Više od 322 strana sa dokazima i ostalim optužbama upućeno je danas u sud na potvrđivanje

  • 4
Kuca, Veljko Belivuk, Velja Nevolja Foto: ATA Images, Telegraf

Protiv Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja, Marka Miljkovića zvanog Mesar i još 29 pripadnika njihove ekipe danas je podignuta optužnica u Tužilaštvu za organizovani kriminal. U optužnici tužilac traži da se optuženi Belivuk i Miljković najstrože kazne i predlažu doživotnu robiju.

Načelnik UKP-a Bogdan Pušić, rekao je u gostujući na Pinku šta je sve obuhvaćeno optužnicom protiv Belivuka i Miljkovića. On je istakao da je neistinit iskaz da je kuća u Ritopeku Vulinova.

- Istrajaćemo u tome da utvrdimo svačiju odgovornost svakoga ko je pružio bilo kakvu pomoć - rekao je Pušić.

Na pitanje o zahtevu za najtežu kaznu, Pušić kaže da je o tome rano govoriti, mada je za najteža krivična dela propisana kazna od 40 godina zatvora.

O pripadnicima MUP i saznanjima o istima, Pušić objašnjava da će tužilac koji postupa u predmetu odlučiti da li će ih pripojiti ovom krivičnom postupku. Ostalo je, kaže, da se obradi još mnogo materijala.

Više od 322 strana sa dokazima i ostalim optužbama upućeno je u sud na potvrđivanje, javili su danas mediji. Belivuk i njegova grupa su u ovom trenutku optuženi za pet ubistava, nelegalno držanje i rasturanje narkotika i oružja, otmicu i silovanje.

Tužilaštvo za organizovani kriminal je u ovom slučaju predložilo doživotnu robiju. U optužnici tužilac traži da se optuženi Belivuk i Miljković najstrože kazne i predlaže doživotnu robiju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA