≫ 

Ubistva, teška ubistva, otmice, nošenje oružja, silovanje: U Belivukovoj grupi i jedna žena

Optužnicom su obuhvaćeni, između ostalih, Nebojša J, Nemanja Đ, Dejan T, Vlado D, Bojan H, Nikola S, Aleksandar V, Nemanja L, Filip I, Željko K, Vlado G, Slađana S, B. K, Nikola S, Vladimir G, Marko A, Aleksandar Š, Mijat S, Miloš L, Aleksa D, Vojislav Đ, Vlado D.

  • 17
Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja Printskrin: B92

Viši sud u Beogradu ispitao je formalnu ispravnost optužnice podnetu protiv okrivljenog Veljka Belivuka i drugih članova njegove ekipe, kojim je utvrdio da je optužnica propisano sastavljena i istu je poslao na odgovor okrivljenima i braniocima, saopšteno je iz ove institucije.

Kako je navedeno, okrivljeni i branioci imaju pravo da podnesu odgovor na optužnicu u roku od osam dana od dana dostavljanja optužnice.

- Okrivljenom Veljku Belivuku stavljeno je na teret da je izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, pet krivičnih dela teško ubistvo u saizvršilaštvu, kao i krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, krivično delo otmice i krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga - saopšteno je.

Okrivljenom Marku Miljkoviću stavljeno je na teret da je izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, i to četiri krivična dela teško ubistvo u saizvršilaštvu, potom krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, kao i krivično delo otmice.

Okrivljenoj braći Budimir stavljeno je na teret izvršenje krivičnog dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, ali i pet ubistava, krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Okrivljenom Srđanu Laliću, optužnicom je stavljeno na teret da je izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, i pet ubistava, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i krivično delo otmice.

Optužnicom su obuhvaćeni, između ostalih, Nebojša J, Nemanja Đ, Dejan T, Vlado D, Bojan H, Nikola S, Aleksandar V, Nemanja L, Filip I, Željko K, Vlado G, Slađana S, B. K, Nikola S, Vladimir G, Marko A, Aleksandar Š, Mijat S, Miloš S. L, Aleksa D, Vojislav Đ, Vlado D...

Deo njih se tereti za četiri ubistva za razliku od vođa grupe koji su optuženi za pet ubistava. Pojedini članovi grupe nemaju ubistva, ali imaju otmice. Aleksandar Š. se jedini tereti i za silovanje.

Pojedinačne optužnice

Okrivljeni Nebojša J. tereti se da je izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, četiri ubistva u saizvršilaštvu i krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. Okrivljenom N. Đ, stavljeno je na teret da je izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, četiri ubistva i krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. Okrivljenom D. T, stavljeno je na teret da je izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, četiri ubistva i krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija kao i krivično delo neovlašćeno držanje opojnih droga iz člana.

Okrivljenom V. D, stavljeno je na teret da je izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, pet ubistava i krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. Okrivljenom B. H, a koji je ovih dana u medijima pominjan kao svedok saradnik, stavljeno je na teret da je izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela i četiri ubistva.

Okrivljenom N. S. stavljeno je na teret da je izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, dva ubistva i krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija iz člana. Okrivljenom A. V, stavljeno je na teret da je izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, krivično delo otmice, krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 246 stav 5 KZ.

Okrivljenom N. L, stavljeno je na teret da je izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela i jedno ubistvo. Okrivljenom M. T, stavljeno je na teret da je izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, krivično delo otmice, krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Okrivljenom F. I. stavljeno je na teret da je izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, krivično delo otmice. Okrivljenom Ž. K, stavljeno je na teret da je izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. Okrivljenom V. G, stavljeno je na teret da je izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Okrivljenoj S. S. stavljeno je na teret da je izvršila krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. Okrivljenom B. K, stavljeno je na teret da je izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela.

Okrivljenom N. S, stavljeno je na teret da je izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela. Okrivljenom V. G, stavljeno je na teret da je izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, krivično delo otmice. Okrivljenom M. A, stavljeno je na teret da je izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu.

Okrivljenom A. Š, stavljeno je na teret da je izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, krivično delo otmice, krivično delo silovanja, krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Okrivljenom M. S. stavljeno je na teret da je izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, krivično delo otmice. Okrivljenom M. L. S, stavljeno je na teret da je izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, krivično delo otmice.

Okrivljenom A. D, stavljeno je na teret da je izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, krivično delo otmice. Okrivljenom V. Đ, stavljeno je na teret da je izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, krivično delo otmice. Okrivljenom V. D, stavljeno je na teret da je izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Okrivljenom A. Š. stavljeno je na teret da je izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. Okrivljenom A. S. stavljeno je na teret da je izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, krivično delo otmice.

Viši sud u Beogradu će nastojati, kao i do sada, da putem saopštenja, odgovaranjem na pitanja, potpuno, tačno i blagovremeno informiše javnost o preduzetim radnjama suda u ovom predmetu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA