≫ 

U jednoj kući u svrljiškom selu svetlo gori već sedam meseci: Razlog je stravičan

Za nijedno od tri ubistva u tom kraju za sada nema direktno osumnjičenih

  • 25
Lalinac, ubistvo Borislava Kostića Komšija ubijenog, Bora Marković, Foto: Telegraf/Dragana Kocić

Svrljiško selo Lalinac već sedam meseci živi u strahu jer su ubice meštanina Borislava Kostića i dalje na slobodi. Na stravičan zločin podseća ih svetlo u njegovoj kući koje neprestano gori od 22. decembra prošle godine kada je Bora pronađen preklan u svojoj kući. Isprva se smatralo da je sedamdesetpetogodišnjak izvršio samoubistvo, ali je policijski uviđaj pokazao da je svirepo ubijen. Razlog više što Lalinčani s prvim mrakom ulaze u svoje kuće je što su nerazrešena još dva ubistva u susednim selima za koja veruju da su povezana sa Borinim stradanjem.

Momčilo Simonović (59) je novembra 2016. godine svirepo usmrćen u svojoj kući u selu Galibabinac. Nepoznate osobe su ga tukle i davile do smrti, a pretpostavlja se da je motiv ubistva koristoljublje. Dve godine kasnije, u susednom Merdželatu sekirom je ubijen Vukadin Božinović (93), a sve ukazuje da je i on stradao od ruke pljačkaša.

Kostićev prvi komšija Bora Marković ne krije nelagodnost što njegove ubice i dalje izmiču ruci pravde.

- Ubiše čoveka i ništa... Ni sa kim se nije svađao, nije bio zamerljiv čovek, živeo je svoj život i eto izgubi glavu na pravdi Boga. Mnogo smo zabrinuti, svaki put kad pogledamo svetlo u njegovoj kući prođe nas jeza. Policija ga je ostavila upaljeno kad su završili uviđaj i više mu niko u kuću nije ušao. Ja sam skoro bio na kratko tamo i to u pratnji policije jer je neko crevo za vodu puklo, ali ništa nisam dirao – priča Marković.

Ubice se šetaju po selima

Priznaje da se plaši da bi ubice mogle da se vrate u Lalinac.

- Svi smo uznemireni, sutra to može da se desi svakome od nas. Te ubice se šetaju po ovim selima, ovo im je treći zločin. Niko nije siguran da mu neće upasti u kuću jer ovo što su do sada radili pokazuje da ne prezaju ni od čega – upozorava uznemireni čovek.

Malina Mihajlović, vlasnica dragstora u Lalincu takođe smatra da su tri nerešena zločina povezana.

- Plašim se priznajem, naročito su deca u strahu. Galibabinac i Merdželat gde su se dogodila dva prethodna zločina, su u blizini, sigurna sam da nije slučajno što se treće desilo u Lalincu. Nadali smo se da će ubice biti otkrivene, ali nikakvih vesti o njihovom hapšenju nema – kazuje Malina.

Boru pamti kao finog čoveka koji nije dao nikome povoda za kavgu, a kamoli za ubistvo.

"Bora nije zaslužio da tako strada"

- Voleo je da dođe u moju prodavnicu na pivo. Sa mojim mužem je često razgovarao o fudbalu. Kad sam čula da se navodno ubio odmah sam znala da to nije tačno, nije on bio od onih što bi digli ruku na sebe. Nosim račune tu po selu, kad prođem pokraj njegove kuće i vidim plakatu, baš se osećam loše. Dvorište zaraslo, kola stoje tamo gde ih je ostavio, u kući gori svetlo... Strašno je proći tom ulicom, Bora nije zaslužio da tako strada – kazala je ova Lalinčanka.

Za nijedno od tri ubistva za sada nema direktno osumnjičenih. Prijateljica pokojnog Momčila Simonovića, Lidija Stejković izdržava kaznu zatvora od dve i po godine, ali samo zbog neprijavljivanja njegovog ubistva jer su pronađeni dokazi da je bila na mestu zločina, ali ne i da je bila direktni izvršilac.

Video: Meštani spekulišu da je motiv ubistva deda Bore novac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Veteran

    2. avgust 2021 | 19:17

    Zato je u Americi dozvoljeno da upucas provalnika, pa ce sledeci dobro da razmisli.

  • Sasa

    2. avgust 2021 | 19:03

    U kuci nema nikog 7 medeci.niko ne placa racune za struju...cekaju da dodje do 5000e pa da uzme kucu izvrsiteljska mafija

  • MAN

    2. avgust 2021 | 18:36

    Ljudi postavite 3-4 kamere u krugu kuce i napisite da je objekat pod video nadzorom, nabavite jednog dobrog psa cuvara i mirno spavajte. Jer nece vam niko pomoci ako vi ne pomognete sebi.Uzas kakvo je vreme doslo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA