≫ 

Saslušan osumnjičen za saobraćajku u kojoj je poginula Nina Rađenović: Tužilaštvo predložilo pritvor

Saobraćajna nesreća u kojoj je poginula devojka, dogodila se 6. juna u večernjim satima u Petrovaradinu

  • 12
Kola, Sudar, Auto Foto: Pixabay.com

Mladić P.R. (21), osumnjičen za saobraćajnu nesreću koja se dogodila 6. juna u Petrovaradinu u kojoj je poginula Nina Rađenović (21) iz Petrovaradina, danas je saslušan u Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Sadu, koje je predložilo da mu se odredi pritvor.

Ova mera je, kako su saopštili iz ovog tužilaštva, predložena zbog postojanja osobitih okolnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao da ometa postupak uticanjem na svedoke, a imajući u vidu da je tužilaštvo tek naknadno, nakon podnošenja krivične prijave, došlo do saznanja da postoji više očevidaca ove saobraćajne nesreće, a koje je potrebno ispitati u svojstvu svedoka, prenose Novosti.

- Posle tog saznanja, smatramo da sada postoje razlozi za određivanje pritvora po ovom osnovu - navodi se saopštenju koje je potpisao Dejan Rakonić, osnovni javni tužilac u Novom Sadu.

Podsetimo, aaobraćajna nesreća u kojoj je poginula Nina Rađenović dogodila se 6. juna u večernjim satima. Taj događaj je, kako navode u tužilaštvu, izazvao pojačano interesovanje javnosti za rad i postupanje Osnovnog javnog tužilaštva u Novom Sadu.

- Povodom predmetne saobraćajne nezgode, ovom tužilaštvu je od strane policijske uprave u Novom Sadu podneta krivična prijava protiv osumnjičenog P. R. (21), zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja vezi sa krivičnim delom ugrožavanje javnog saobraćaja - navoodi se u saopštenju.

Osumnjičeni P. R., za koga je tužilaštvo predložilo da se odredi pritvor, još nije saslušan pred sudijom za prethodni postupak. Kako kažu u Osnovnom sudu, sudija za prethodni postupak će uputiti poziv osumnjičenom i on će u zakonskom roku biti saslušan, posle čega će biti doneta odluka da li će biti određen pritvor ili ne.

Građani Petrovaradina, rodbina i prijatelji tragično nastradale devojke su, podsećamo, prošlog petka organizovali protest "Pravda za Ninu", i to na mestu gde je nastradala, kada je na nju velikom brzinom naleteo automobil kojim je upravljao mladić (21) iz Sremskih Karlovaca.

Protest je organizovan jer su, kako su rekli, nezadovoljni načinom na koji se vodi istraga o ovoj nesreći.

Video: Uznemirujući snimak iz Paraćina: Pronađen vozač kamiona koji je pregazio devojčicu (9), pa pobegao

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kvazi englez na srpskom

    4. avgust 2021 | 15:50

    To se sad tako zove? "Izazvao pojačano interesovanje javnosti za rad i postupanje Osnovnog javnog tužilaštva?"

  • Stop lazima

    7. avgust 2021 | 14:56

    A zasto ne ispitate i drugu stranu price??? Vec osudjujete samo po jednoj strani price, a za drugu ni ne znate... Nije je sigurno namerno udario!

  • Ovo

    7. avgust 2021 | 08:32

    Vise ne moze da se trpi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA