≫ 

Ovo je Aleksandar koji je stradao u eksploziji u Nemačkoj: Uskoro trebalo da dođe u Srbiju na odmor

Aleksandar je iza sebe ostavio suprugu Ivanu (29) i ćerkicu Minu koja ima samo dve godine. Vest o tragediji porodicu zatekla u Srbiji, gde su došli na odmor. Aleksandar je trebalo da im se pridruži sredinom avgusta

  • 6
Aleksandar Ivanović, užičanin poginuo u Leverkuzenu Foto: Privatna arhiva/Ustupljene fotografije

Užice tuguje zbog tragične smrti njihovog sugrađanina Aleksandra Ivanovića (37), koji je stradao u Nemačkoj u stravičnoj eksploziji. Aleksandar je život izgubio prošlog utorka kada je, iz još neutvrđenih razloga, došlo do eksplozije u industrijskom parku u Leverkuzenu.

Aleksandar je iza sebe ostavio suprugu Ivanu (29), ćerkicu Minu koja ima samo dve godine, roditelje, dve sestre... Svi su u šoku zbog tragedije koja je pogodila njihovu porodicu.

Prema rečima Aleksandrove sestre Anice, njen brat je kobnog jutra, kao i uvek, otišao na posao. Firma u kojoj je radio bila je već neko vreme angažovana na radovima u fabrici. Nedugo pošto je stigao na posao, došlo je do eksplozije u kojoj je Aleksandar teško povređen.

- I dalje ne znamo šta se tačno dogodilo. Istraga još traje. Kolege su pokušale da ga spasu. Dvojica kolega su ga izvukli i tako teško povređenog nekako prevezli do kapije - započinje priču Anica za Telegraf.rs.

Na lice mesta su brzo stigle brojne spasilačke ekipe. U akciju su bili uključeni i helikopteri. U jedan od njih smestili su i Aleksandra i prevezli ga u bolnicu u Kelnu.

- Prvim helikopterom je prebačen u bolnicu. Zbog težina povreda bio je u indukovanoj komi. U bolnicu je prebačen oko 10, a u 16:25 smo ga zauvek izgubili - priča neutešna Anica.

Vest o tragediji Anicu je zatekla u Srbiji, baš kao i njenu snaju Ivanu.

- Mi smo došli u Srbiju na odmor, a on je trebalo da nam se pridruži polovinom avgusta. Kolege njegove koje su ga izvukle su nam javile da je došlo do eksplozije. Suprug mi je rekao da je Aca u teškom stanju i da treba da krenemo natrag za Nemačku - priča naša sagovornica.

Aleksandra su identifikovali putem DNK nakon što su uzorak uzeli od Anice. Ona se do poslednjeg trenutka nadala da je došlo do greške, da u eksploziji nije stradao njen brat. Nažalost, ubrzo su stigli rezultati koji su potvrdili najcrnje slutnje.

U ponedeljak je u crkvi održan pomen, na koji su došli brojni Aleksandrovi prijatelji. Nakon toga kovčeg sa njegovim telom krenuo je za Srbiju gde će Aleksandar danas biti i sahranjen.

Podsetimo, u eksploziji u Leverkuzenu stradalo je šest osoba, a više desetina je povređeno.

Od Aleksandra se na društvenim mrežama opraštaju njegovi prijatelji. U potresnim statusima uputili su poslednje zbogom svom drugu.

"Laka ti zemlja brate naš. Živećeš večno u našim srcima", Tuga velika. Počivaj u miru Aco, neka te anđeli čuvaju", piše između ostalog u komentarima na objavu o tragičnoj pogibiji mladića iz Užica.

Video: Kruže snimci eksplozije u Nemačkoj: Osetio sam da mi toplotni talas prži kožu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miladinka

    5. avgust 2021 | 12:39

    Tugooooo. Iskreno saucesce familiji

  • Bajker

    5. avgust 2021 | 12:50

    Iskreno saucesce… jos jedna samohrana majka …

  • ✍️

    5. avgust 2021 | 13:30

    Tugo moja . Otišo trbuhom za kruhom . Sudbino prokleta.🙈🙏🙏🙏🙏

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA