Obrt u slučaju ubistva u Ruskom Krsturu: Aleksandar se tereti da je betonom i flašom tukao Igora

15. juna je zakazan i održan glavni preteres na kom je nastavljen dokazni postupak, te isti glavni pretres odložen, a naredni zakazan za 3. septembar

  • 0
suđenje, čekić Foto: Pixabay/succo

Nastavak suđenja Aleksandru A. (30) iz Ruskog Krstura koji se tereti da je 10. februara prošle godine, oko 20 časova, nakon svađe na seoskom igralištu Fudbalskog kluba „Rusin” u Ruskom Krsturu, usmrtio Igora Vinajija (41), zakazan je za 3. septembar.

U ovom predmetu je došlo do obrta, nakon što je procesnim rešenjem na glavnom pretresu 19. marta, posle završnih reči stranaka određeno da se ponovo otvori glavni pretres i nastavi dokazni postupak i nakon što je određeno dopunsko veštačenje veštaka sudske medicine i trasologa, prenosi dnevnik.rs.

Nalaza i mišljenja veštaka specijaliste sudske medicine i veštaka trasologa dostavljeni su 12. maja, te je, 15. juna zakazan i održan glavni preteres na kom je nastavljen dokazni postupak, te isti glavni pretres odložen, a naredni zakazan za 3. septembar.

Aleksandar A. se tereti da je u Ulici Petra Kuzmića u Ruskom Krsturu, nakon svađe i fizičkog sukoba, komadom betona i razbijenom flašom naneo više udaraca četrdesetjednogodišnjem Igoru Vinajiu, koji je od zadobijenih povreda preminuo na licu mesta.

Aleksandar A. je odmah nakon zločina uhapšen i od tada se nalazi iza rešetaka. Njemu je pritvor poslednji put produžen rešenjem vanpretresnog veća Višeg suda u Somboru do 3. septembra zbog osobitih okolnosti koje ukazuju na opravdanu bojazan da bi okrivljeni, ukoliko bi se našao na slobodi, u kratkom vremenskom periodu mogao ponoviti isto ili slično krivično delo za koje se u konkretnom slučaju tereti.

Nakon tragedije, ispričali žitelji Ruskog Krstura, sela u kulskoj opštini, Igor i Aleksandar su kobnog dana bili zajedno i konzumirali alkohol, a sukobili su se na seoskom igralištu, navodno, zbog neke devojke.

- Njih dvojica su se posvađali osam meseci pre kobnog događaja, a te večeri su se našli u želji da se pomire. To se i dogodilo, ali su nastavili da piju, posle čega su se ponovo posvađali oko devojke. Na betonskim tribinama fudbalskog igrališta počeli su međusobno da se gađaju ciglama, da bi mu Aleksandar, verovatno, onako pod gasom, zadao smrtonosni udarac razbijenom flašom… Verujem da Aleksandar nije imao nameru da usmrti Igora. Mislim da je to bio nesrećan slučaj - rekao je jedan od očevidaca događaja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA