≫ 

Albanci napali srpskog dečaka (12) u centru Kosovske Kamenice: Udarali ga po licu, u bolnici je

Mihajla S. je, bez ikakvog povoda, napala grupa starijih Albanaca i nanela mu povrede po licu

  • 34
Dečak, tužan, pozlilo, plače, bolestan Foto: Pixabay

Dvanaestogodišnji dečak srpske nacionalnosti Mihajlo S. napadnutje danas oko 14 sati u centru Kosovske Kamenice. Njega je, bez ikakvog povoda, napala grupa starijih Albanaca i nanela mu povrede po licu, saopštila je Kancelarija za KiM.

Dečak, inače učenik petog razreda osnovne škole "Desanka Maksimović", je hospitalizovan u bolnici u Kosovskoj Kamenici i pored fizičkih povreda, pretrpeo je ogroman stres.

Prema rečima njegovog oca sa kojim je razgovarao Petar Petković, direktor kancelarije za KIM, dečak je išao u prodavnicu, što čini svakoga dana, međutim po povratku ga je napala grupa huligana i vređala na albanskom jeziku.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju pružiće svu raspoloživu pomoć porodici povređenog dečaka i obezbediti najbolju moguću negu.

- Mihajlo je napadnut samo zato što nosi srpsko ime i prezime i govori srpskim jezikom. On je žrtva obesti ekstremista koji gaje otvorenu mržnju prema svemu srpskom i žele etnički čisto Kosovo i Metohiju. Za takvo ponašanje dobijaju otvorenu podršku Prištine koja politikom nekažnjavanja idu na ruku izgrednicima - navodi se u saopštenju Kancelarije.

"Njegove povrede i stres koji je doživeo sramota su pre svega međunarodne zajednice za koju ne postoje srpske suze i muka koju naši sunarodnici svakoga dana doživljavaju deklarišu se kao uzredni incidenti. Neka pitaju Mihajla ili njegove drugare i roditelje kako se posle ovog napada osećaju?", navode.

- Nažalost, antistrpsko raspoloženje i uzavrela retorika koju svakoga dana slušamo iz Prištine generiše i stimuliše ovakve napade prema Srbima. Zbog toga još jednom tražimo i ovim putem, a zatražićemo i zvanično da se poveća bezbednost u srpskim sredinama na prostoru Kosova i Metohije, a da međunarodne organizacije na KiM izvrše snažan pritisak na vlasti u Prištini da prekinu sa politikom nekažnjavanja i najoštrije sankcionišu počinice - navode iz Kancelarije.

Video: Ispovest Nikole Perića, dečaka koga su prebili u Vučitrnu: Oborili su me i šutirali i otkinuli lanče

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Гаргамел

    23. avgust 2021 | 15:31

    Увек су били јајаре!

  • Komita

    23. avgust 2021 | 15:36

    Siptari bagra obicna, nikada ne udare na jednakom, uvek u grupi, kukavicki i podlo... za medjunarodnu zajednicu samo jedna rec - FUJ !!!

  • Ajte Srbi

    23. avgust 2021 | 15:59

    Idite u Albaniju na more, ne zaboravite..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA