Sprečeno krijumčarenje računarske opreme: U prtljažniku autobusa krili lapotove, ajpede, punjače

U pokušaju krijumčarenja sprečen je Kikinđanin star 42 godine koji se u zemlju vraćao autobusom danskih registarskih oznaka

  • 0
Carina carinici zaplena granica prelaz Bački Breg laptop ajped tablet punjač Foto: Uprava carina

Na prelazu Bački Breg carinici su, u saradnji sa policijom, 28. avgusta otkrili putnika koji je u prtljagu pokušao da prokrijumčari mnoštvo laptopova, ajpedova, tableta i pripadajućih punjača.

U pokušaju krijumčarenja sprečen je Kikinđanin star 42 godine koji se u zemlju vraćao autobusom danskih registarskih oznaka koji je na prelaz pristigao u zoru.

Na pitanje carinika upućeno putnicima i vozačima, da li imaju nešto da prijave, svi su odgovorili odrično.

Međutim, pregledom prtljažnog dela autobusa, otkriveni su koferi i torbe prepuni računarske opreme među kojom je dominiralo čak 36 laptop računara.

U torbama su se pored laptopova, zakamuflirani odećom i papučama, nalazili i ajpedovi, kao i jedan tablet, ali i kesa puna pripadajućih punjača.

Svaki uređaj ponaosob je bio upakovan u crni plastični džak, a putnik koji se prijavio kao vlasnik prtljaga nije imao nikakvu dokumentaciju o robi koju je prenosio, zbog čega je ona privremeno zadržana do okončanja prekršajnog postupka.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA