≫ 

Mika Aleksić napustio Centralni zatvor, sad je u kućnom pritvoru: Prva fotografija po izlasku

Ovom odlukom usvojena je žalba odbrane i preinačeno je rešenje Višeg suda u Beogradu koji je Aleksiću produžio pritvor rešenjem od 26. avgusta zbog opasnosti da bi u kratkom roku mogao da ponovi krivično delo, kao i zbog uznemirenja javnosti

  • 25
Mika Aleksić Foto: Informer/Marko Đoković/Ustupljena fotografija

Učitelj glume Miroslav Mika Aleksić napustio je nešto posle 17 časova Centralni zatvor u Beogradu nakon što mu je Apelacioni sud ukinuo pritvor.

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je danas pritvor vlasniku škole glume Miroslavu Miki Aleksiću optuženom da je silovao i polno uznemiravao više polaznica te škole i odredio mu meru zabrane napuštanja stana uz elektronski nadzor (kućni pritvor uz nanogicu), pišu Novosti.

Ovom odlukom usvojena je žalba odbrane i preinačeno je rešenje Višeg suda u Beogradu koji je Aleksiću produžio pritvor rešenjem od 26. avgusta zbog opasnosti da bi u kratkom roku mogao da ponovi krivično delo, kao i zbog uznemirenja javnosti.

Portparol Apelacionog suda Mirjana Piljić precizirala je da je taj sud zaključio da mera pritvora više nije jedina moguća mera za sprečavnaje opasnosti da će u slučaju puštanja na slobodu Aleksić u kratkom roku ponoviti krivično delo i da će doći do uznemirenja javnosti koje bi ugrozilo pravično vođenje krivičnog postupka.

- Po mišljenju Apelacionog suda ove opasnosti su takvog intenziteta da se mogu sprečiti merom zabrane napuštanja stana uz elektronski nadzor - naglasila je Piljić.

Aleksić je u pritvoru bio od hapšenja, 16. januara. Pripremno ročište pred njegovo suđenje zakazano je za 1. oktobar.

Aleksić je optužen za četiri krivična dela silovanja, od toga dva u produženom trajanju i pet krivičnih dela polnog uznemiravanja, od čega su dva takode kvalifikovana u produženom trajanju.

Glumica Milena Radulović bila je prva koja ga je prijavila za seksulano zlostavljanje, ubrzo se optužbama protiv njega pridružila Iva Ilinčić, a potom i druge devojke.

Video: Milena Radulović stigla u Palatu pravde, danas daje izjavu o Miroslavu Miki Aleksiću

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nešo

    10. septembar 2021 | 18:08

    Sta rade covjeku to nije normalno,na osnovu rekla kazala ga drze u pritvoru evo jos malo pa ce godina dana.Koji razlog,da ce ponoviti nedokazano delo u skoli koju vise ne drzi?Na kraju ce ce se utvrditi da nije kriv a sto su mu upropastili zivot nikom nista...

  • Cc

    10. septembar 2021 | 17:58

    Ceo narod je bio i uz lecica i uz aleksica videli ljudi da devojke lazu a da postoji dokaz on bi zavrsio u zatvoru kao i ovi ostali silovatelji.

  • Милорад

    10. septembar 2021 | 18:24

    Господа дошла са одмора ,сад кад навале да раде решиће све предмете.Иначе нисам запамтио да је неко оволико времена провео у притвору а да је суд толико мудровао.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA