"Uhodio ju je dok je nije ubio": Ispovest majke Jasmine koju je bivši muž pregazio kolima

Majka ubijene Jasmine tvrdi da je njen bivši zet Zolika godinama fizički i psihički maltretirao njenu ćerku, ali ga ona nijednom nije prijavila policiji za porodično nasilje

  • 4
Jasmina i Zolika Foto: Facebook

Jasmina H. (47) ubijena je ispred svoje kuće, kada ju je automobilom usmrtio njen bivši suprug Zolika H. (49). Njena majka je upravo od ubice saznala šta se dogodilo.

- Kao i svakog jutra, moja ćerka je u 5.20 iz Beške krenula na posao u Novi Sad. Ni slutila nisam da tamo nije stigla, sve dok me na telefon nije pozvao bivši zet Zolika i rekao "Jasmina ti je mrtva" - kaže za Novosti Božica Markov (74) majka ubijene, samo nekoliko sati posle zločina za koji je osumnjičen njen bivši zet.

Niko od komšija tog jutra nije ni video šta se desilo u Ulici devet Jugovića u Beški, gde je Zolika H. udario automobilom Jasminu, a zatim njeno beživotno telo stavio u automobil i preneo ga u svoju kuću u Ulici Branka Radičevića.

Zolika, koji je, posle tašte, i policiju sam obavestio da je usmrtio svoju bivšu ženu, uhapšen je odmah i on se tereti za krivično delo teško ubistvo. Određeno mu je zadržavanja do 48 sati, a zatim će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Sremskoj Mitrovici.

Kako priča Jasminina majka, kada je rekla roditeljima da više ne želi da živi sa Zolikom, oni su je prihvatili.

- Sa njim je bila 24 godine u braku, ali nije mogla više da trpi to maltretiranje, naročito kada bi popio - priča majka nesrećne žene i dodaje da su se njena ćerka i bivši zet nekoliko puta razilazili i mirili, sve dok Jasmina nije rešila da zauvek prekine kontakt sa Zolikom.

- Nije dolazio kod nas, ali smo znali da je zove, a čak je počeo i da je uhodi. Unuk Siniša mu je više puta je rekao da ostavi njegovu mamu na miru, ali mu je otac stalno govorio da neće. I nije dok je nije ubio - dodaje.

Ništa juče ujutru nije ukazivalo na to da će se dogoditi tragedija. Čak je i Jasminin sin samo sat vremena nakon zločina otišao na posao, ne sluteći da mu je mama ubijena.

- Zolika je nju sačekao tri kuće dalje od naše. Šta se onda desilo, to on zna - kaže Božica i dodaje da na mestu zločina nema nikakvih tragova nasilja, ali ni kočenja.

I komšije iz ulice sa kojima je Jasmina odrasla znaju da je imala problema sa Zolikom, ali svu kažu da je bila veoma vredna.

- Njen svet su bila njena deca, ima stariju ćerku od 26 godina, ona je udata i ima dvoje male dece. Sin joj je pred ženidbom. Njeni roditelji imali su samo nju, i bar su im sada ostala njena deca - kaže jedna od komšinica iz ove ulice, koja je želela da ostane anonimna.

Bez prijave za nasilje

Majka ubijene Jasmine tvrdi da je njen bivši zet Zolika godinama fizički i psihički maltretirao njenu ćerku, ali ga ona nijednom nije prijavila policiji za porodično nasilje. To je i potvrđeno iz Policijske uprave Sremska Mitrovica.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA