≫ 

Godišnjica brutalnog ubistva Strahinje Stojanovića: Ubica na slobodi, devojka neutešna

Policija je brzim operativnim radom identifikovala Stojanovićevog ubicu, Milivoja Lovernovića (50) iz Gradiške za kojim je odmah raspisana međunarodna poternica i za kojim se i dalje intenzivno traga

  • 19
Strahinja Stojanović, EKSPLOZIJA NA NOVOM BEOGRADU, DŽIP  eksplodirao Foto: Telegraf/Jovica Vučković, Instagram

Pre tačno godinu dana, na Novom Beogradu, u Ulici Omladinskih brigada oko 12 časova, začula se stravična eksplozija koja je uznemirila prolaznike, a u kojoj je meta bio Strahinja Stojanović (30). Do jake eksplozije došlo je kada je pod njegov džip BMW X5 postavljen eksploziv.

Tom prilikom, Stojanović je ostao bez obe noge, a uprkos tome, bio je svestan do dolaska Hitne pomoći. Međutim, ubrzo je podlegao stravičnim povredama.

U trenutku eksplozije, Strahinja se nalazio u vozilu sa svojom devojkom, Kolumbijkom Sonjom Suarez Gomez (47) koja je u ovom napadu zadobila lakše telesne povrede.

To je, inače, bio drugi pokušaj ubistva Strahinje Stojanovića, na koga je 11. avgusta u naselju Galenika u Beogradu već pokušan atentat.

Više puta Stojanović je bio iza rešetaka zbog teških krivičnih dela i osuđivan je zbog prinude i oružja.

Njegovo ubistvo povezuje se sa likvidacijom poznatog advokata Dragoslava Miše Ognjanovića. Podmetnuta eksplozija na Galenici desila se dve nedelje posle ubistva advokata, pa je od početka bilo sumnjivo da su ova dva slučaja povezana.

Stojanović je navodno bio prijatelj Miloša Delibašića, koji je iz automobila u pokretu ubijen 2017. godine u Budvi.

Ubica pobegao u Zapadnu Evropu

Policija je brzim operativnim radom identifikovala Stojanovićevog ubicu, Milivoja Lovernovića (50) iz Gradiške za kojim je odmah raspisana međunarodna poternica i za kojim se i dalje intenzivno traga.

Lovrenovoć je samo 8 dana posle izvršenog ubistva Strahinje Stojanovića razotkriven kao ubica u akciji beogradske policije, u međuvremenu je, prema saznanjima srpskog MUP-a, pobegao u BiH, zatim u Hrvatsku, a odatle u neku od zemalja Zapadne Evrope.

Tačna lokacija na kojoj se nalazi Lovrenović nije ni sada poznata, ali je poternica za njim ubačena u bazu Interpola, što znači da su u razotkrivanju njegovog skloništa angažovane policije svih evropskih zemalja.

Kako se sumnja, on je u Beograd došao po nečijem nalogu kako bi izvršio egzekuciju.

- Efikasnom saradnjom policije i Višeg javnog tužilaštva, kao izvršilac krivičnog dela identifikovan je Milivoje L, državljanin Srbije i Bosne i Hercegovine koji, takođe, poseduje i ličnu kartu Hrvatske. Osumnjičeni ima prijavljeno prebivalište u Srbiji, u kom ne boravi od 2006. Njegov identitet utvrđen je antropološkim veštačenjem sa snimaka i izolovanjem bioloških tragova - saopšteno je tada u Tužilaštvu.

Kako se dodaje, osumnjičeni je koristio bombu koja je, osim eksplozivnih materija, sadržavala i određenu količinu metalnih matica od šrafova, kako bi se povećalo razorno dejstvo i ubojitost.

Devojka podelila uspomene sa Strahinjom

Stojanovićeva Sonja objavila je pre nekoliko dana na društvenim mrežama uspomene sa njim.

Na jednom snimku se vidi kako on jede palačinke, na drugom se Stojanović igra sa psom, a ona vežba na kućnom biciklu. Objavila je i snimke na kojima se drže za ruke.

Strahinja joj je, praktično, umro na rukama, a njoj je bio zabranjen izlazak iz zemlje, zbog istrage koja je vođena. Ona je tada tvrdila da se Strahinja nije bavio kriminalom.

Video: Eksplodirao džip na Novom Beogradu u kojem je bio Strahinja Stojanović

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mrvica

    13. septembar 2021 | 07:54

    Ovaj je bio neki heroj, ucinio neko dobro delo kad se u novinama obelezava godisnjica njegove smrti?

  • Petar

    13. septembar 2021 | 07:25

    Devojka 47 godina???

  • Deen

    13. septembar 2021 | 08:58

    On je zaduzio Srbiju , svaka godisnjica njegove smrti treba da se obelezava , i neki Bulevar da nosi njegovo ime obavezno , steta sto nije sahranjen u Aleji !!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA