≫ 

Burno na suđenju Zoranu Marjanoviću, veštak rešetao svedoka, pa mahnuo folijom: Znate li šta je ovo?

- Posle godinu dana došli smo do folije za čokoladu. Ima li još nešto veštak u cegeru? - pitao je advokat Nikola Dumnić, koji brani Marjanovića

  • 46

Suđenje Zoranu Marjanoviću, optuženom za ubistvo supruge Jelene 2. aprila 2016. godine u Borči, nastavilo se danas pred Višim sudom u Beogradu saslušanjem izvršnog direktora za tehniku Telekoma Srbija Đorđa Marovića. 

On je ispitivan jer je potpisao izveštaj Telekoma Srbije, u kojem je odgovoreno sudu na određena pitanja a koja su donela odgovor u vezi sa tim da li je Marjanović uključivao svoj mobilni telefon u vreme kada se dogodilo ubistvo njegove supruge, a kako tvrdi veštak za telekomunikacije Dragomir Vasiljević.

U svom nalazu, veštak je naveo da je Marjanović u vreme ubistva Jelene isključio telefon na 26 minuta, a iste tvrdnje ponovio je i pred sudom.

Svedok Marović potvrdio je odgovore koji su 19. februara dostavljeni sudu. Odgovore je on potpisao, a danas je ponovio da stoji iza odgovora dostavljenih sudu, i objasnio još jednom šta se jedino smatra neregularnim načinom isključivanja telefona.

- Potpisnik sam ovih odgovora, koji su vrlo precizni i nemam više šta tu da dodam. Postoji jedan jedini neregularan način isključivanja telefona, a to je vađenje baterije - rekao je Marović.

Podsetimo, iz telefona koji je Zoran Marjanović koristio nije bilo moguće izvaditi bateriju.

- Mreža Telekoma Srbije je standardizovana. Naš odgovor je u skladu sa svetskim standardima - rekao je Marović.

Na pitanje sudije šta se dešava kada se izvadi kartica iz telefona, objasnio je da to ima veze sa prijavljivanjem kartice na mrežu, i da se u tom slučaju kartica predstavi i traži pristup.

Na pitanje sudije "šta se dešava ako siđe u garažu i izgubim signal, pa se on vrati po izlasku iz nje", Marović je odgovorio.

"Kvalitet pokrivanja radio mreže je nešto što se prati. Korisnik na to ne može da utiče i to može da se desi i prilikom loših vremenskih uslova. Ne postoji lok koji je vezan za kvalitet signala. Može se ponašati kao kod neregularnog isključenja, a tom prilikom korisnika nema u sistemu. Dok se uključenje telefona uvek registruje tokom signalizacije. Takođe, prilikom prelaska sa 2G na 3G mrežu, dolazi do promene laca i to se registruje u sistemu - rekao je Marović koji nije pisao odogovore, već je činio, kako je rekao, ekspert Ivan Josifović.

On je rekao i, odgovarajući na pitanja zamenika tužioca, da ne ne poznaje kolegu Sašu Savića, kog je Marjanovićeva odbrana angažovala kao stručnjaka za telekomunikacije. Tvrdi da ga zna iz viđenja, i da je saznao da je angažovan tek kada je on pozvan za svedoka, pa je to pročitao u medijima.

- Da nisam video na našem internom portalu juče kako izgleda, danas ne bih znao da je to on - tvrdi Marović.

Bura u sudnici

Posle njegovog izlaganja, buru u sudnici je podigao veštak za telekomunikacije Dragomir Vasiljević koga je angažovalo tužilaštvo, a koji je bukvalno počeo da rešeta pitanjima direktora, na šta je odbrana Zorana Marjanovića uskakala.

Vrhunac svega je bilo kada je veštak  u jednom momentu zamahao folijom i rekao:

"Znate li šta je ovo?".

- Da li znate da telefon postaje nedostupan kada se obmota folijom? - pitao je veštak.

Neposredno pre toga Vasiljevuić je rekao da ima i drugih neregularnih načina isključivanja ali da za to treba da se pripremi.

Na to je skočila odbrana, koja je više puta ukazivala sudiji da se pitanja veštaka ne tiču predmeta, da odlazi daleko, da nismo na času telekomunikacija, a na kraju i da se "veštak ponaša kao Šerlok Holms".

- Posle godinu dana došli smo do folije za čokoladu. Ima li još nešto veštak u cegeru? - pitao je advokat Nikola Dumnić, koji brani Marjanovića.

Sledeća ročišta zakazana su za 1. i 4. novembar, a na njima bi trebalo da se ispitaju veštaci za fizičko-hemijsko veštačenje. 

Marjanović je na početku suđenja u novembru 2019. godine detaljno izneo svoju odbranu negirajući da je ubio suprugu, koja se bavila pevanjem narodne muzike.

Optužen je za krivično delo teško ubistvo, za koje je zaprećena kazna zatvora do 40 godina zatvora i brani se sa slobode.

Tužilaštvo ga tereti da je 2. aprila 2016. godine ubio suprugu Jelenu na nasipu u Borči, dok je u neposrednoj blizini mesta zločina bila je i njihova maloletna ćerka, koja je tog popodneva sa njima došla na nasip Crvenka u Borči.

Marjanoviću je prošle godine sud vratio puno starateljstvo nad detetom, koje mu je oduzeto posle smrti supruge.

On se od 12. juna 2018. brani sa slobode, pošto mu je tog dana Apelacioni sud ukinuo pritvor, u kojem je bio 10 meseci. Bio je uhapšen 15. septembra 2017. godine, godinu i po dana posle ubistva.

I pre toga je bio privođen, ali je posle ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza.

Pre hapšenja je u više navrata u medijima govorio o ubistvu, a učestvovao je i u televizijskom rijaliti programu.

Video: Pomen Jeleni Marjanović: Zoran sa porodicom izašao na groblje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dasa

    16. septembar 2021 | 10:35

    Slucaj Marjanovic je sramota nase drzave i nesposobnost pravosudnih organa...!

  • Lord

    16. septembar 2021 | 09:48

    Znaci ispade da je normalno da se pere cela kuca varikinom,i auto,to tuzilastvu nista ne znaci?E,jadno...

  • Zepe

    16. septembar 2021 | 11:16

    Neko neposredno posle ubistva izjavi: znamo ko je ubica ali posle izbora negde u avgustu njegovo ime biti će objavljeno u avgustu u javnosti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA