54 godine zatvora za 7-članu kriminalnu grupu: Mučili policajca u masovnoj tuči u Sremskoj Mitrovici

Viši sud u Sremskoj Mitrovici izrekao prvostepenu presudu

  • 1
Policajac, pištolj, opasač, lisice Foto-ilustracija: Milena Đorđević

Viši sud u Sremskoj Mitrovici, izrekao je prvostepenu presudu sedmočlanoj kriminalnoj grupi, zbog krivičnog dela teška telesna povreda u saizvršilaštvu, po kojoj su osuđeni na ukupno 54 godina zatvora.

Oni su proglašeni krivim da su teške telesne povrede naneli policajcu Vladimiru Nedeljkoviću i zatvorskom čuvaru Miroslavu Manjošu u ugostiteljskom objektu koji je bio u sklopu Carske palate u Sremskoj Mitrovici, pišu Novosti.

Više tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici podiglo je optužnicu u junu 2018. protiv Vlatka Tojagića, Milana i Živana Dragojlovića, Milenka i Mladena Vukelića, Filipa Milutinovića i Bojana Pavlovića, zbog nanošenja teških telesnih povreda Nedeljkoviću i Manjošu u tuči u kojoj su lakše povređene i dve gošće lokala.

Tojagić, Dragojlovići, Vukelići i Pavlović osuđeni su zbog krivičnog dela teška telesna povreda u saizvršilaštvu, na po osam godina zatvora ili maksimalnu kaznu koja je previđena za ovo krivično delo, dok je Milutinovića kažnjen sa šest godina zatvora.

Presudom ovog suda Mladen Vukelić je osuđen za još pet krivičnih dela i njemu je izrečena jedinstvena zatvorska kazna u trajanju od 11 godina i pet meseci, dok je njegovom bratu izrečena jedinstvena zatvorska kazna u trajanju od devet godina i sedam meseci. Tokom suđenja jedino se sudilo u odsustvu Mladenu Vukeliću, koji je još u bekstvu.

Incident, koji se dogodio u decembru 2017. oko sat iza ponoći, potresao je javnost kada su se pojavile fotografije izmasakriranih policajca koji te večeri nisu bili na dužnosti.

U tuči su sedmorica muškaraca zadala više udaraca rukama, stolicama i razbijenim flašama, Nedeljkoviću i Manjošu, a u tom metežu iz dva različita pištolja ispaljena su dva projektila, od čijeg je rikošeta povređen policijski službenik, ali i dve devojke koje su bile u to vreme u ugostiteljskom objektu.

Nakon te krvave tuče, veoma brzo je zatvoren ugostiteljski lokal, koji ni danas nikome nije dat u zakup.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA