≫ 

Počelo suđenje za stravični obračun u Pazaru: Upucan muškarac i mlada prolaznica

Iznete optužbe i optuženih i oštećenih, priče se ne poklapaju

  • 0
Pucnjava Novi Pazar Foto: Tanjug/Eldin Ćorović

Pred Višim sudom u Novom Pazaru počelo je suđenje H. A. (46) iz ovog grada, optuženom da je 15. decembra 2020. godine, u blizini zgrade Policijske uprave, teško ranio M. K. (40), koji je u trenutku nesreće imao 39 godina, i slučajnu prolaznicu M. M. (34).

Najpre su se, prvog dana suđenja, pred sudskim većem našli H. A. kao i njegov sin A. A. Oni su u svojoj odbrani rekli da su više od mesec dana trpeli pretnje od M. K. i njegovih rođaka kao i da su iste prijavili policiji. Optuženi H. A. je u sudnici ispričao da je tog 15. decembra prošle godine prišao M. K. kako bi raščistili neke stvari i da je video da je naoružan, te da je iz straha pucao u njegove noge, piše RTVNP.

Drugog dana suđenja, oštećeni M. K. rekao je da je sa optuženim bio u dobrim odnosima sve dok, kako je kazao, nije pretukao njegovog rođaka u svom ugostiteljskom objektu. Naveo je da je nakon toga optuženog na društvenim mrežama “vređao, ali ne i da mu je pretio”, zbog čega ga je policija više puta privodila, a automobil i kuću mu pretresala.

Rekao je da se tog dana zaustavio na gestikuliranje H. A. i A. A. iz automobila, da su mu njih dvojica prišli, da su bili naoružani, kao i da je A. A. pokušao da ga udari nakon kratke rasprave, posle čega je H. A. iz ranije repetiranog pištolja pucao u njega dok se nalazio u vozilu.

Odbacio je tvrdnje optuženog da je bio naoružan, naglasivši da ne poseduje oružje i da policija tog dana nije pronašla oružje u njegovom automobilu, kao ni tokom ranijih pretresa.

Iskaze pred sudskim većem dali su i svedoci, policajci i civili, koji su prvi pritekli u pomoć ranjenima ili su se zatekli u blizini.

U optužnici Višeg tužilaštva H. A. se tereti da je 15. decembra prošle godine, u blizini zgrade Policijske uprave u Novom Pazaru, sa dva hica pogodio M. K, koji je bio u automobilu, a potom ispalio još četiri, od kojih je jedan teško ranio slučajnu prolaznicu M. M, udaljenu oko 80 metara dalje.

Njegov sin je optužen da je nogom udarao po automobilu M. K. i da je pokušao da ga udari kroz prozor. Tereti se da je počinio krivično delo nasilničko ponašanje.

Branilac optuženih Božo Prelević rekao je da su njegovi klijenti 40 dana trpeli torturu, da su bili uplašeni, ali da je, umesto mirnog načina, došlo do pucanja.

- Moji klijenti su 11 puta prijavljivali policiji pretnje i torturu koju su trpeli. Bili su uplašeni i zbog toga su pretnje i prijavljivali. Sudija veoma profesionalno vodi slučaj i videćemo nakon rekontrukcije ko je u pravu, i u dokazima će se videti kako je izgledala ta tortura od 40 dana - rekao je Prelević.

Izjave za medije nije želeo da da niko sa oštećene strane.

Nastavak suđenja zakazan je za 18. oktobar kada je zakazana rekonstrukcija događaja kojem će prisustvovati balističar i veštak sudske medicine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA