≫ 

Pronađena ilegalna štamparija u Velikoj Plani: Muškarac falsifikovao i rezultate testiranja na kovid

Nađeno je i više blanko i popunjenih potvrda Instituta za javno zdravlje, austrijskih potvrda o vakcinaciji, diploma srednjih škola, stranih saobraćajnih dozvola,...

  • 1
Falsifikator Velika Plana korona virus kovid covid

Foto: MUP Srbije

Pripadnici kriminalističke policije Policijske uprave u Smederevu otkrili su u okolini Velike Plane ilegalnu štampariju i uhapsili P. S. (57) iz Velike Plane, zbog sumnje da je izvršio krivično delo falsifikovanje isprave.

Na osnovu operativnih saznanja da P. S. izrađuje i prodaje falsifikovane potvrde o rezultatima testiranja na kovid, inspektori su u pretresu njegove kuće pronašli opremu za štampanje kojom je, kako se sumnja, izrađivao falsifikovana dokumenta visokog kvaliteta sa reljefnim žigovima i hologramima, saopštila je PU Smederevo.

- Osim opreme, nađeno je i više blanko i popunjenih potvrda Instituta za javno zdravlje, austrijskih potvrda o vakcinaciji, diploma srednjih škola, stranih saobraćajnih dozvola, licenci za obavljanje poslova električnih instalacija i tehničara za računarske mreže, kao i sertifikata o položenom kursu nemačkog jezika. Policijski službenici nastavljaju rad na ovom slučaju kako bi identifikovali osobe kojima je P. S, kako se sumnja, izrađivao falsifikovana dokumenta - stoji u saopštenju.

Falsifikator Velika Plana korona virus kovid covid

Foto: MUP Srbije

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden osnovnom javnom tužiocu u Velikoj Plani.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dr

    17. septembar 2021 | 12:49

    Tresla se gora...............Sigurno ima nekog ko ce ga izvuci.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA