Uskoro odluka suda o optužnici protiv Belivuka i Miljkovića: Stiglo ukupno 19 odgovora

Sudu je stiglo ukupno 19 odgovora na optužnicu, pošto nisu ni svi optuženi, a ni njihovi advokati podneli odgovore

  • 2
Velja Nevolja klan Veljko Belivuk i Marko Miljković

Printskrin: TV Pink

Odlučivanje Specijalnog suda u Beogradu o potvrđivanju optužnice protiv 30 pripadnika kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića očekuje se uskoro, jer su protekli rokovi za dostavljanje odgovora optuženih i njihovih na optužnicu.

Sudu je stiglo ukupno 19 odgovora na optužnicu, pošto nisu ni svi optuženi, a ni njihovi advokati podneli odgovore, prenosi Tanjug.

Ceo predmet se nalazi u krivičnom vanpretresnom veću suda koje će odlučivati da li ima mesta potvrđivanju optužnice, a može da je potvrdi delimično ili u celosti ili da je vrati Tužilaštvu za organizovani kriminal na dopunu istrage.

Što se tiče pomenutih odgovora, kojima se osporavaju navodi optužnice, branioci optuženih za ubistva neće uopšte podnositi odgovore na optužnicu, jer im nije dostavljena dokumetacija iz Francuske koja se tiče naredbi francuskih sudova za zaplenu podataka sa aplikacije Skaj, a koju je prema sumnjama srpskog tužilaštva, koristila ova grupa u izvršenju krivičnih dela.

Inače, sa servera Skaja, prema rečima tužioca za organizovani kriminal Mladena Nenadića, zaplenjena je komunikacija, audio i video snimci, kao i fotografije brutalnih ubistava za koja se tereti desetak pripadnika ove grupe, a putem međunarodne pravne pomoći one su iz Francuske dostavljeni našim pravosudnim organima.

Tužilaštvo za organizovani kriminal podnelo je optužnicu sudu 30. jula, a nekoliko dana kasnije sud je potvrdio njenu formalnu ispravnost i uputio je optuženima i njihovim braniocima na odgovor.

Kriminalnoj grupi Belivuka i Miljkovića na teret se stavlja zločinačko udruživanje, pet teških ubistava, preprodaja droge i oružja, kao i jedna otmica i jedno silovanje mladića.

Pored Belivuka i Miljkovića optužnica je podignuta i protiv Srđana Lalića, Miloša Budimira, Marka Budimira, Nebojše Jankovića, Vlada Draganića, Bojana Hrvatina, Dejan Tešića, Nikole Spasojevića, Nemanje Ðurića, Nemanje Lakičevića, Marka Andrića, Vlade Georgieva, Aleksandra Vučeljića, Milovana Tadića, Filipa Ivanovskog, Željka Kodžića, Slađane Sekulić, Borisa Karapandžića, Nikole Stefanovića, Vladimira Greka, Aleksandra Šćepanovića, Alekse Šejica, Mijata Simeunovića, Miloša Lukića Selaka, Alekse Dunjića, Vojislava Ðordevića, Alekse Stošića, Vladimira Dimitrijevića.

Od njih 30 trojica nisu u pritoru. To su Bojan Hrvatin, Vladimir Dimitrijević i Vojislav Ðordević.

Hrvatin je detaljno ispričao kako su izvršena četiri od pet ubistava u Ritopeku za koja je optuženo ukupno 13 pripadnika grupe, među kojima je i on.

Vladimir Dimitrijević i Vojislav Ðorđević su tužilaštvu ispričali na koji je način grupa preprodavala drogu.

Grupa se tereti da je od početka 2019. do hapšenja u februaru ove godine delovala pod velom Partizanove navijačke grupe “Principi”.

Pripadnici grupe su, kako se sumnja, delovali po uputstvima vođa grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića koji su im davali naloge gde, kada i na koji način treba da se otme i liši života, kao i gde će se droga stavljati u protmet...

Naloge su prenosili mahom preko aplikacije Skaj.

Prema ovoj optužnici izvršili su pet ubistava i to: Lazara Vukičevića, Gorana Veličkovića Goksija, Milana Ljepoje, Aleksandra Gligorijevića Pukija i Zdravka Radojevića.

Video: U Belivukovoj kući pronađena mašina za mlevenje, potvrđeni tragovi DNK različitih žrtava

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Da ne bude

    17. septembar 2021 | 15:03

    Tresla se gora, kao Mauricijus afera.

  • Cica

    22. septembar 2021 | 10:09

    Ovo se izgleda ide i radi na tome da optužnica padne a ubice izadju na slobodu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA