≫ 

Otac iz Vršca koji je pretukao bebu nasmrt pravosnažno osuđen na 18 godina: Odbijena žalba branioca

Mišel Tot (30) je prošle godine u više navrata zadavao snažne udarce po licu i potiljku svom sinu, nanevši mu teške povrede opasne po život, od kojih je mališan kasnije preminuo

  • 10
Ruka, beba

Foto-ilustracija: pixabay.com

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na 18 godina zatvora Mišela Tota (30) iz Vršca jer je u više navrata tokom juna prošle godine pretukao svog jednomesečnog sina, rođenog 3. maja 2020., koji je od zadobijenih povreda preminuo u bolnici 7. avgusta.

Ovom odlukom odbijena je kao neosnovanu žalba Totovog branioca i potvrđena je prvostepena presuda Višeg suda u Pančevu iz maja ove godine.

Tot je osuđen zbog izvršenja krivičnog dela nasilje u porodici, navodi se u presudi u koju je Tanjug imao uvid.

Osuđen je jer je od početka juna meseca do 25. juna 2020. godine u situacijama kada je novorođenče plakalo, on u više navrata zadavao snažne udarce po licu i potiljku nanevši mu teške povrede opasne po život, usled kojih je novorođenče posle poslednjih povređivanja od 24. i 25. juna preminulo 7. avgusta na Institutu za Zdravstvenu zaštitu majka i dete u Beogradu, usled oštećenja za život važnih moždanih centara.

Prema stavu Apelacionog suda pravilno je prvostepeni sud od olakšavajućih okolnosti cenio činjenicu da je Tot krivično delo izvršio u stanju smanjene uračunljivosti, ali ne u bitnoj meri, kao i da do sada nije osuđivan.

Međutim, kao otežavajuće okolnosti imao je u vidu činjenicu da je beba imala tek mesec dana života i da u tom uzrastu nije u stanju da na bilo koji način ispolji protivljenje ili da se na bilo koji način nasilju suprotstavi.

Kao otežavajuću okolnost sudovi su imali u vidu i vremenski period u kome je nasilje višestruko ponovljeno i nedozvoljavanje ni majci T. M. ni njenoj majci N. M. da zaštite bebu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA