• 10

Otac iz Vršca koji je pretukao bebu nasmrt pravosnažno osuđen na 18 godina: Odbijena žalba branioca

Mišel Tot (30) je prošle godine u više navrata zadavao snažne udarce po licu i potiljku svom sinu, nanevši mu teške povrede opasne po život, od kojih je mališan kasnije preminuo

  • 10
Ruka, beba

Foto-ilustracija: pixabay.com

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na 18 godina zatvora Mišela Tota (30) iz Vršca jer je u više navrata tokom juna prošle godine pretukao svog jednomesečnog sina, rođenog 3. maja 2020., koji je od zadobijenih povreda preminuo u bolnici 7. avgusta.

Ovom odlukom odbijena je kao neosnovanu žalba Totovog branioca i potvrđena je prvostepena presuda Višeg suda u Pančevu iz maja ove godine.

Tot je osuđen zbog izvršenja krivičnog dela nasilje u porodici, navodi se u presudi u koju je Tanjug imao uvid.

Osuđen je jer je od početka juna meseca do 25. juna 2020. godine u situacijama kada je novorođenče plakalo, on u više navrata zadavao snažne udarce po licu i potiljku nanevši mu teške povrede opasne po život, usled kojih je novorođenče posle poslednjih povređivanja od 24. i 25. juna preminulo 7. avgusta na Institutu za Zdravstvenu zaštitu majka i dete u Beogradu, usled oštećenja za život važnih moždanih centara.

Prema stavu Apelacionog suda pravilno je prvostepeni sud od olakšavajućih okolnosti cenio činjenicu da je Tot krivično delo izvršio u stanju smanjene uračunljivosti, ali ne u bitnoj meri, kao i da do sada nije osuđivan.

Međutim, kao otežavajuće okolnosti imao je u vidu činjenicu da je beba imala tek mesec dana života i da u tom uzrastu nije u stanju da na bilo koji način ispolji protivljenje ili da se na bilo koji način nasilju suprotstavi.

Kao otežavajuću okolnost sudovi su imali u vidu i vremenski period u kome je nasilje višestruko ponovljeno i nedozvoljavanje ni majci T. M. ni njenoj majci N. M. da zaštite bebu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima