Starac iz Novog Sada ostaje u pritvoru zbog sumnje da je trgovao ljudima

On se sumnjiči da je zloupotrebom teških prilika, vrbovao i eksploatisao radi prostitucije 14 ženskih osoba

  • 2
Trafiking, trgovina ljudima, prodaja žena, belo roblje, human trafficking

Foto: Shutterstock

Novosađanin D. P. (79), osumnjičen za trgovinu ljudima, i dalje ostaje u pritvoru koji mu je produžen za još 30 dana.

On će iza rešetaka, kako nam je rečeno u Višem sudu u Novom Sadu, ostati do 17. oktobra, pišu "Novosti".

Krajem marta ovaj sedamdesetdevetogodišnjak je uhapšen pod sumnjom da je trgovao ljudima, a tereti se da je od 2017. godine vrbovao žene za pružanje seksualnih usluga u svom salonu za masažu, koristeći njihovu tešku materijalnu situaciju.

On se sumnjiči da je zloupotrebom teških prilika, vrbovao i eksploatisao radi prostitucije 14 ženskih osoba, radi pružanja seksualnih usluga klijentima u njegovim improvizovanim salonima, na četiri lokacije u Novom Sadu.

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu još vodi istragu o ovom slučaju, a radi zaštite žrtava seksualne eksploatacije, oštećenim ženama je dodeljen status posebno osetljivog svedoka, i one se saslušavaju u skrin-sobi.

U novosadskom Višem javnom tužilaštvu su naveli da će u istrazi, u skladu sa zakonom biti prikupljeni svi dokazi i da će se preduzeti sve potrebne dokazne radnje radi donošenja javnotužilačke odluke, o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena.

Žene koje je osumnjičeni angažovao, kako se sumnja, pružale su usluge masaže na više lokacija, a jedan od stanova u kojem se to dešavalo je u Ulici Pavla Papa u Novom Sadu.

Prema nezvaničnim saznanjima, "usluge" devojaka nuđene su preko oglasa u novinama, ali i na internetu, a u razgovoru telefonom bi se dogovarali u vezi sa masažom, a onda bi zainteresovani dolazili na datu adresu.

Komšijama jednog od stanova u centru grada, kako su ispričali posle policijske akcije 24. marta, ništa nije bilo sumnjivo, i nisu znali da se tu nalazi salon za masažu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lord

    18. septembar 2021 | 06:23

    Kakva bre trgovina ljudima,sve je tu bilo dobrovoljno,masaza sa srecnim krajem,nije to za nikakvu kaznu...

  • Bule

    18. septembar 2021 | 06:28

    ..a dajte ne busite smesni. 79 godina,taj ni u prodavnicu ne moze sam da odw

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA