≫ 

Mladom fudbaleru se na kratko vratio puls, ali nisu uspeli da ga spasu: Preminuo za nekoliko sekundi

Pozlilo mu je 30 sekundi pre kraja utakmice

  • 0
Liga šampiona lopta logo fudbal

Foto: Tanjug/AP

Tužna vest potresla je juče oko podneva Srbiju - na Adi Ciganliji, pri završetku utakmice kadeta FK 011 - Rad Barajevo, preminuo je dečak D. J. (16).

- Svi smo u šku, potreseni, odmah smo obustavili takmičenje. Ovo je velika tragedija. Dečaku je pozlilo bukvalno 30 sekundi pre kraja utakmice, spustio se u klečeći položaj, a trener ga je nekoliko metara udaljen pitao da li mu je dobro. Odmah mu je rekao da izađe napolje, da napusti teren. D. J. je krenuo da ustaje, napravio je dva koraka i pao na travu. Utakmica je odmah prekinuta - u dahu je, kroz suze pričao Igor Dejanović, koordinator Fer-plej lige.

Posle tragičnog slučaja Dejanović je nastavio:

- Na teren je odmah ušao fizioterapeut i pokušao je da ga reanimira, pritrčale su u pomoć i dve devojke iz Crvenog krsta, došlo je kasnije vozilo hitne pomoći, dečaku se puls na kratko vratio, pokušavana je reanimacija na sve načine. Međutim, na žalost nije vredelo.

Igor Dejanović je zatim istakao:

- Utakmica je inače protekla bez prekršaja, u pravom sportskom tonu. Sudija nije imao mnogo posla jer nije bilo nijednog grubljeg starta da bi arbitar intervenisao. Obdukcija će pokazati detalje stradanja mladog života.

Kako je rekao dečakov trener, pre 15-ak dana je obavljen pregled i D. J. i on je prošao sve medicinske testove.

- Čak je rađen i test opterećenja, posle napora je rađen i EKG, kao i saturacija kiseonikom i i laboratorija i sve je bilo u najboljem redu. Apsolutno je bio zdravo dete. Nikakve pokazatelje nije imao da nešto ne valja, sve je bilo u najboljim mogućim granicama - rekao je Bojan Ćećez.

Video: Sala u kojoj je Odžo doživeo srčani udar

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA