Tri godine od ubistva MMA borca Radoša Joksimovića (27): Ubica sa kacigom ušao u kafić i pucao

Napadač je posle pucnjave pobegao. Kragujevac je bio blokiran do jutarnjih sati. Uhapšen je tokom noći… Motiv još ne poznat

  • 1
Rados Joksimovic Foto: Facebook/Rados Joksimovic

Poznati MMA borac Radoš Joksimović (29) ubijen je pre tri godine, 18. septembra 2018. godine u kragujevačkom restoranu "Neptun". Ubistvo je potreslo Kragujevac i Srbiju. Jedinac i vanserijski sportski talenat- otišao je prerano.

Ubica Aleksa Miloradović u to vreme 21-godišnji mladić iz Kragujevca osuđen je na 16 godina zatvora. Od tada, pa sve do nedavnog atentata na Nikolu Zečevića- Zeku (38) nije bilo ubistava na ulici u centralnom gradu Šumadije, podseća ucentar.rs.

Samo ubistvo i priznanje ubice

Miloradović je te večeri oko 20 sati došao skuterom. Ušao je u baštu restorana sa kacigom na glavi i prišao stolu, za kojim se nalazio Radoš u društvu poznatog advokata i jednog muzičara. Primetio je da se napadač približava, skočio i zgrabio pepepljaru kada je odjeknuo pucanj. Radoš je pao na pod. Metak u grudi je bio koban.

Odmah su mu pritrčali konobari, iz usta mu je tekla krv, svedočili su očevici… Hitna pomoć ga je u teškom stanju prevezla u bolnicu. Ubrzo je preminuo.

Ispred Kliničkog centra u Kragujevcu okupilo se tada nekoliko desetina njegovih prijatelja. Oni su došli u nadi da će mladić preživeti, a kada se pročulo ko ga je ubio, glasno su pominjali osvetu. Oko Kliničkog centra su bile i jake policijske snage.

Napadač je posle pucnjave pobegao. Kragujevac je bio blokiran do jutarnjih sati. Uhapšen je tokom noći…

Iako je Miloradović priznao ubistvo i policiji predao pištolj kojim ga je počinio, i dalje se sumnja u motiv i ono još uvek izaziva sukobe. Ni izjava „da nije hteo da ubije Joksimovića, već da ga zaplaši“, nije otklonila sumnju Radoševih prijatelja da je likvidacija naručena. Razloga za to ima mnogo, ali ključna je činjenica da su u Joksimovićevom telefonu posle ubistva pronađene poruke u kojima mu jedan od njegovih prijatelja savetuje „da se pripazi i da ima informacije da mu određene kriminalne grupe spremaju likvidaciju tako što će angažovati nekog od narkomanskih zavisnika koji su pod njihovom kontrolom“.

Pokojni Radoš mu je odgovorio „Kad bi se tako ubijalo…“

Njegovi prijatelji i danas smatraju da je ubistvo inspirisano od jedne kriminalne grupe u naselju Aerodrom, na čije pripadnike je pucano u dva navrata, od ubistva do danas.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PRC

    20. septembar 2021 | 10:19

    Očito da ovi MMA borci se ne bave samo sportom. 😜😜😜

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA