≫ 

Sud odbio da ukine pritvor Olgici Markanović: Njen branilac predložio kućni

Sud nije prihvatio predlog odbrane da joj se pritvor ukine ili zameni kućnim pritvorom, već je zakazao nastavak za 5. oktobar

  • 1
Olgica Markanović

Foto: Instagram/olgicamarkanovic

Suđenje Olgici Markanović i njenoj saradnici Jasmini T. zbog optužbi za neovlašćeno preduzimanje estetskih zahvata na pacijentima, za koje nema licencu, nije danas počelo pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu, a više od dva sata se raspravljalo o pritvoru Markanovićeve.

Novinarima su branioci optuženih preneli šta se dešavalo u sudnici, jer im nije bilo dozvoljeno da prisustvuju suđenju, prenosi Tanjug.

Sud nije prihvatio predlog odbrane da joj se pritvor ukine ili zameni kućnim pritvorom, već je zakazao nastavak za 5. oktobar.

Jasmina T. nije došla na suđenje jer treba da se porodi za desetak dana, a prema rečima njenog branioca Dragana Palibrka, ona ima visoko rizičnu trudnoću i verovatno duže vreme nakon porođaja neće moći da se pojavi pred sudom.

On je zbog toga tražio da se prema njoj razdvoji postupak, ali i da se Olgici M. ukine pritvor.

Branilac Olgice M. Borivoje Borović predložio je kućni pritvor za nju, ali sud nije prihvatio predloge već je odložio suđenje, iako je reč o pritvorskom predmetu u kom je obavezno hitno postupanje.

Olgica M. je u sud dovedena iz pritvora sa lisicama na rukama, u pratnji dva sudska stražara, obučena u helanke i usku majcu i patike.

U pritvoru se nalazi od hapšenja 1. juna, a prema poslednjoj odluci o produženju, pritvor može da joj traje do 24. septembra.

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu tereti Olgicu M. i njenu saradnicu J.T, koja se brani sa slobode, zbog krivičnog dela - teško delo protiv zdravlja ljudi u saizvršilaštvu.

Optužnim predlogom tužilaštvo je tražilo od suda da Olgicu M. osudi na tri godine zatvora, a J.T. na godinu dana zatvora.

Olgica M. i J. T. se terete da su krivično delo izvršile od 1. maja 2020. godine do 1. marta ove godine u neregistrovanom "medicinsko-estetskom centru Tayas" u Beogradu u ulici Drinička br. 8a, tako što su neovlašćenom i nepravilnom upotrebnom sredstva "plazma pen" prouzrokovale trajna oštećenja na tretiranim delovima lica oštećenih u vidu dubokih opekotina drugog B i trećeg stepena.

Istovremeno su primenjivale nedopuštene injekcije lokalne anestezije "lidokain - hlorida" koja je predstavljala rizik po život oštećenih u slučaju alergijske reakcije usled nepostojanja antišok terapije i edukacije okrivljenih, kao i same primene uređaja "plazma-pen" zbog korišćenja struje.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Olgica Markanovic (@olgicamarkanovic)

 

Olgica M. je nakon hapšenja na saslušanju u tužilaštvu negirala da se bavila nadrilekarstvom, odnosno medicinskim zahvatima za koje nema licencu.

U svojoj odbrani pred tužiocem ona je tvrdila da su usluge koje je pružala pacijentima bile kozmetičke prirode i da se nije predstavljala kao stručnjak iz oblasti medicine.

Tretmane pacijetima pružala je, kako je navela, uređajem "Plazma pen" koji ne predstavlja medicinsko, već kozmetičko sredstvo.

Takođe je tvrdila da poseduje sertifikat za upotrebu tog uređaja, a pretpostavlja da su zdravstveni problemi kod oštećenih pacijenata mogli nastati usled nepridržavanja striktnog uputstva za adekvatni oporavak, kao što su korišćenje solarijuma ili izlaganje suncu pre oporavka kože.

Video: Zgodne, fatalne, vole život na visokoj nozi: Lepotice koje su padale zbog droge i završile na robiji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA