Drugari zagrljeni ispratili mladog fudbalera Dalibora: Sahranjen tinejdžer koji je preminuo tokom utakmice

Prijatelji dečaka, članovi porodice, ali i meštani koje je potresla sudbina ovog mladog fudbalera, došli su kako bi Dalibora ispratila na večni počinak

  • 4
Pogrebni automobil, kombi, kovčeg, sahrana

Foto: Shutterstock

Šesnaestogodišnji Dalibor J, mladi sportista koji je preminuo nakon iznenadnog pada na fudbalskoj utakmici, pred očima oca, mlađeg brata, trenera ali i vršnjaka, danas je sahranjen na Novom groblju u Barajevu, navodi Blic.

Prijatelji dečaka, članovi porodice, ali i meštani koje je potresla sudbina ovog mladog fudbalera, došli su kako bi Dalibora ispratila na večni počinak.

Prizor na groblju slamao je srca. Drugari dečaka zagrljeni stajali su u povorci dok se more suza slivalo niz lice okupljenih.

Podsetimo, mladom fudbaleru je pozlilo tokom fudbalske utakmice Rad Barajevo - 011, nakon čega je pao. Uprkos svim naporima lekara Hitne pomoći i prisutnih koji su pokušali da mu pomognu, dečak je preminuo.

- Utakmica se pribiližavala kraju kada sam video kako, u jednom trenutku Dača zastaje, onda je čučnuo, pa ustao i krenuo prema meni. Ustao sam i ja i pošao u susret dečaku, a on mi je pao na ruke. Taj trenutak i nakon toga sve moje pokušaje, kao i ljudi iz Crvenog krsta i Hitne pomoći, nikad neću zaboraviti - rekao je Filip Tomašević, trener malog Dalibora, a zatim dodao:

- To je strašno! Našem Dači se desilo, bojim se, isto ono što i veliko Puerti, koji se tokom utakmice samo srušio na terenu, pao i preminuo. Sa Dačom je umro i deo mene.

Tomašević je potvrdio isto ono što je govorila i majka preminulog dečaka, da je bio zdrav. Redovno je išao na preglede, dolazio na treninge koji su bar tri puta nedeljno, na igralištu koji je njihov klub koristio u Boždarevcu.

Zasad, nezvanično, sumnja se da je Dalibor možda, iako zdrav dečak, doživeo moždani udar. Obdukcija će pokazati uzrok smrti mladog fudbalera.

"Maštao je da zaigra za Partizan"

 

Marjana, majka mladog fudbalera, ispričala je da je Dača maštao da zaigra za Partizan.

- Strašno je izgubiti dete. Dača je tek započeo život. Upisao je drugi razred Srednje poljoprivredne škole. Uvek je bio dobro dete. Obožavao je sport, fudbal naročito. Navijao je za Partizan i maštao da jednog dana zaigra u ovom klubu, za koji inače, svi u porodici navijamo. Ali, nažalost, ta želja mu se nikada neće ostvariti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Qwer

    22. septembar 2021 | 19:04

    Tragedija do bola. Laka ti zemlja dečače! Neka te anđeli čuvaju.

  • Marina

    22. septembar 2021 | 18:41

    😥😥😥😥

  • Simke

    22. septembar 2021 | 20:09

    Neka ti je sine laka zemlja koja te je uzela sebi.Sigurno negde tamo gore igras fudbal. Vecna ti slava.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA