Saslušan jedan od investitora radova u Vidovdanskoj: Branio se ćutanjem

Pošto su ispitani svi osumnjičeni, tužilaštvo je za 14. oktobar zakazalo saslušanje oštećenih građana

  • 2
Urušavanje zgrade, Vidondanska ulica, stanari Foto: Telegraf.rs

Jedan od dvojice investitora radova, koji se sumnjiči za odgovornost zbog urušavanja dela zgrade u Vidovdanskoj ulici na Vračaru 16. jula, saslušan je danas u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

On se na saslušanju branio ćutanjem, odnosno iskoristio je svoje pravo da ne iznosi odbranu, prenosi Tanjug.

Pošto su ispitani svi osumnjičeni, tužilaštvo je za 14. oktobar zakazalo saslušanje oštećenih građana.

Nakon toga biće ispitani preostali svedoci i obavljeno građevinsko-tehničko veštačenje, nakon čega će tužilaštvo doneti odluku o optuženju.

Drugi investitor je na saslušanju 2. septembra negirao krivicu i tvrdio da je radio sve po propisima i da je imao angažovane izvođače radova.

Postupak se u ovom slučaju vodi protiv sada ukupno pet osoba, zbog krivičnog dela - teško delo protiv opšte bezbednosti.

Tužilaštvo je nakon uviđaja, izjava i pregleda dokumentacije, ocenilo da temeljna jama nije bila propisno i dovoljno obezbeđena, odnosno da je bila obezbeđena suprotno propisima i projektu koji je odobren, usled čega je najverovatnije došlo do pucanja šipova i obrušavanja dela zgrade.

Nadležna inspekcija je po hitnom postupku naložila sanaciju temeljne jame kako bi se obezbedilo gradilište i sprečilo dalje urušavanje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA