≫ 

Optužnica za masakr u Jabukovcu postala pravosnažna: Davoru i Maji preti do 40 godina robije

Više javno tužilaštvo u Negotinu podiglo je optužnicu protiv Davora Pernića (36), iz sela Jabukovac, i Maje Bađikić (26), iz susednog Dupljana, zbog monstruoznog ubistva Raje Kazimirovića (72), njegove majke Dragice (93), sestre LJubinke Oprikić (76) i sestričine Dragane Jozeljić (53)

  • 1
žrtva jabukovac Foto: Privatna arhiva

Dve godine od jezivog masakra u Jabukovcu optužnica je potvrđena i postala je pravosnažna, a optuženima Davoru Perniću (36) i njegovoj ljubavnici Maji Bađikić (26) preti 40 godina robije, navodi Blic.

Više javno tužilaštvo u Negotinu podiglo je optužnicu protiv Davora Pernića (36), iz sela Jabukovac, i Maje Bađikić (26), iz susednog Dupljana, zbog monstruoznog ubistva Raje Kazimirovića (72), njegove majke Dragice (93), sestre LJubinke Oprikić (76) i sestričine Dragane Jozeljić (53), na salašu u mestu Velja Vratna, 7. avgusta preprošle godine godine.

Perniću, koji je priznao zločin, na teret se stavlja krivično delo teškog ubistva, a protiv Maje saučesništvo u zločinu, jer je, u nastavku istrage, opušak cigarete, sa njenim DNK, pronađen na mestu zločina. Ako se oglase krivim, njima preti kazna i do - 40 godina zatvora, zbog svireposti prilikom izvršenja monstruoznog zločina na salašu Kazimirovića!

Pernić je prvo priznao zločin, ali je kasnije promenio iskaz i ustvrdio da je sve organizovala Maja jer su, navodno, Kazimirovići imali para. Tvrdio je da ima i dokaze za to u svom mobilnom telefonu. Međutim, posle preslušavanja snimaka razgovora, koje su mobilnim telefonom, ali i putem aplikacija sa društvenih mreža, vođeni između Bađikićke i Davora, ova žena je puštena da se brani sa slobode, jer tu nisu pronađeni čvrsti dokazi, koji bi nju povezali sa zločinom.

"Nisam nikoga ubila. Nisam čak ni bila u Jabukovcu u vreme tog ubistva, pomagala sam majci i ocu da spreme slavu. Ima i više od deset svedoka koji će sve to da potvrde", tvrdila je Bađikić.

Međutim prema optužnici i njoj sada preti višedecenijska robija.

Detalji monstruoznih ubistava

U petak, 9. avgusta 2019, meštani su na imanju Velja Vrasna, u Jabukovcu, našli četiri tela. Sve žrtve su bile ubijene hicima iz vatrenog oružja. U prvi mah meštani, ali i javnost setili su se masovnog ubistva u ovom selu nadomak Negotina, krajem jula 2007. kada je pomahnitali Nikola Radosavljević usmrtio devetoro komšija.

Obavljen je uviđaj na imanju Kazimirovića i odmah se posumnjalo da je prava žrtva bio domaćin Raja, a da su majka, sestra i sestričina bile kolateralne žrtve - našle su se na "pogrešnom mestu u pogrešno vreme". U prilog tome da su one ubijene da zločinac ne bi ostavio žive svedoke išle su Dragičine godine, ali i to što su Ljubinka i Dragana živele u inostanstvu i u Jabukovac su došle na odmor, pa nisu ni sa kim bile u sukobu...

- U selu se pričalo da je Raja imao para koje je zaradio od poljoprivrede. Živeo je u kući bez struje, pa bi neko pomislio da je sirotan, ali su komšije znale da ima novca i da ga krije u kući. To sve je bilo u domenu pretpostvake, jer pare nisu nađene na uviđaju, a moglo se samo nagađati da je ubica odneo novac i koliko - priča sagovornik Blica povezan s istragom i dodaje da je bilo teško izolovati tragove zločinca jer je i pre samog masakra Rajina kuća bila više nego neuredna i prljava.

Osim što se sumnjalo da je Raja ubijen zbog para, sve je ukazivalo da je neko iz Jabukovca povezan sa zločinom. Direktno kao ubica ili posredno, kao "tiper". Sam način kako su ubijene žrtve ukazivao je i na to da ubica ima iskustva u rukovanju oružjem. Sve ovo je suzilo krug osumnjičenih, a materijalni dokazi su ukazalio da je meštanin Davor Pernić povezan sa zločinom i 25. avgusta uhapšen je.

Priznao zločin i pokazao gde je zakopao oružje

Priznao je zločin, precizirajući da je žrtve ubio 7. avgusta oko 11 sati, a čak je pokazao i gde je na očevom imanju zakopao arsenal oružja - "škorpion", lovačku pušku i pištolj...

Prolazio je prvi mesec njegovog pritvora, i kada se taman poverovalo da je na tužilaštvu da već polako sprema optužnicu protiv njega, Pernić je promenio iskaz i sa zločinom povezao Maju Bađikić, sa kojom je ranije bio u emotivnoj vezi. Tvrdio je da je ona učestvovala u zločinu, 7. avgusta, ali ne prepodne, već u ranu zoru, kao i da ga je ona nagovorila na sve.

Bađikić je u to vreme bila u Austriji, sa sinom i suprugom, ali se ubrzo vratila u Srbiju na saslušanje. U tužilaštvu je negirala da ima bilo kakve veze sa zločinom, ali je priznala da je bila sa Pernićem u vezi, jer ga se, kako je navela, "polašila i pretio je da će nauditi njenim najmilijima".

Materijalni dokazi da je Bađikić bila na imanju 

U tom momentu, nijedan materijalni dokaz nju nije postavljao ne mesto zločina, već samo Pernićev iskaz. Bila je u pritvoru tri meseca, tokom kojem su i ona i Pernić neuropsihijatrijski veštačeni i utvrđeno je da nisu neuračunljivi. Analizom oružja iz kojeg je, kako se veruje ubijeni Raja i njegove najbliže rođake, nađeni su samo Pernićevi biloški tragovi, ne i Majini.

Posle njenog puštanja iz pritvora, u neposrednoj blizini mesta zločina, 30. decembra prošle i 24. januara ove godine, nađeni su opušci, a veštačenje je pokazalo da je na njima njen DNK.

Ubrzo, u februaru, protiv oboje je podignuta optužnica. Za zločin je osumnjičen Pernić, dok se Bađikić tereti za saučesništvo. Navodno su oboje ubili po dvoje na salašu.

Video: Uhapšen osumnjičeni za četvorostruko ubistvo u Jabukovcu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA