≫ 

Aleksina majka snimak smrti deteta prvi put videla na TV-u: "Nisam ni shvatala da mi je dete ubijeno"

Dragana Nikoćić, Aleksina majka, ponavlja da slučaj nije završen i da se s toga odlučila da se obrati javnosti

  • 2
Stojmenović Aleksa ubistvo, snimak tuce Printskrin: Instagram/_alexaa_33/Youtube

Dragana Nikolić, majka Alekse Stojmenovića (26) iz Aleksinca, koji je nastradao 16. maja u tuči na proslavi 18. rođendana u restoranu "Oaza" u tom gradu, obratila se javnosti potresnim pismom u kom je navela da je dvadesetogodišnji O. P. koji je pušten da se brani sa slobode i dalje glavnoosumnjičeni za nanošenje povreda sa smrtnim ishodnom njenom sinu.

Nesrećna majka objašnjava da su prvu informaciju o tome šta se desilo sa njenim sinom dobili od zamenice Višeg javnog tužioca u Nišu, koja vodi njihov slučaj i da im je tom prilikom rečeno da je osumnjičeni za Aleksino ubistvo upravo O. P. iz Aleksinca.

- Njegovo hapšenje je usledilo nakon obdukcionog nalaza koji je stigao sa sudske medicine i u kome se navodi da je smrt nasilnog porekla izazvana rascepom leve vertebralne arterije. Pregledom snimka utvrđeno je da je udarac zatvorenom šakom desne ruke zadao upravo O. P. i tom prilikom naneno tešku telesnu povredu opasnu po život posle čega je i usledilo njegovo privođenje.

Za učestvovanje u tuči privedna su još četvorica učesnika. Ubrzo je usledilo i saslušanje osumnjičenih, kao i saslušanje svedoka - navela je ona i dodala:

- Prilikom saslusanja O. P. u prvoj izjavi kaže da je dok se približavao tuči, video Aleksu kako: "bije Ivković Dušana" što naravno nije tačno, jer na snimku se jasno vidi da se Aleksa poslednji pridružuje tuči i da na terasu izlazi posle Ognjena.

Nakon predočavanja snimka, osumnjičeni izjavljuje: "Sećam se da sam video Aleksu da udara Dušana, i da mi se učinilo da su to jaki udarci, on ga je udarao više puta u potiljak zatvorenom šakom, ja sam se uplašio, znam da sam hteo da pomognem Dušanu i prišao sam im, ali ne mogu da se setim da li sam Aleksu udario jako ili sam ga samo zakačio..." - predočava Dragana.

"Skrhani smo bolom"

- Osim ovoga, što smatramo najbitnijom laži, porodica O. P. je iznela i mnoge druge neistine, poput one da Aleksa započinje tuču, da udara Dušana više puta u potiljak, da smo mi kao Aleksina porodica odlazili ispred njihove kuće i valjda nešto pretili... Ovo je tako gnusno, podlo i bezočno laganje da mi ostajemo bez teksta.

Mi smo zapravo toliko bili skrhani bolom, tugom i opterećeni raznim obavezama od prijavljivanja smrti deteta, organizacijom sahrane, raznim parastosima, naručivanjem spomenika da nismo bili u stanju ni da dišemo, a kamo li da se bavimo pretnjama ili nečim sličnim.

Verujte mi da ja od šoka, prvih par dana nisam ni shvatala da mi je dete ubijeno, već sam mislila da je nesrećan slučaj - ističe Aleksina majka.

Snimak Aleksine smrti videla na TV prvi put

Aleksina majka naglašava da ju je najviše ganulo i povredilo to što je snimak kobne tuče videla na televiziji.

- Meni, kao majci, prilikom saslušanja u VJT-u nije bilo dozvoljeno da odgledam snimak, a sve to po preporuci mog lekara, porodice, advokata pa i samog tužilaštva jer je smatrano da bi to bilo jako stresno za mene i da bi naštetilo mom ionako već narušenom zdravstvenom stanju prouzrokovanom smrću deteta.

No, porodica O. P. se zato veoma potrudila da mi to "zadovoljstvo" priušti na najgori mogući način, a to je objavljivanje snimka javno u medijima i na televiziji. Da li možete da zamislite osećaje jedne majke tada, prilikom gledanja tih snimaka?

Oni su, takođe bez našeg odobrenja, više puta javno objavljivali i Aleksine slike, znajući da samim pominjanjem njegovog imena mi jedva do vazduha dođemo, a kamo li gledanje snimaka, slika... - podvlači Dragana.

Ona ponavlja da slučaj nije završen i da se s toga odlučila da se obrati javnosti i bar malo jasnije približi sliku o celom ovom događaju.

- O. P. jeste pušten iz pritvora, ali istraga protiv njega još traje. Istražni postupak je u toku i on je i dalje glavno osumnjičeni bez obzira na to što se predstavlja narodu kao "jadno nevino dete" koje je nakon svih tortura konačno oslobođeno. O. P. je i dalje pod istragom za nanošenje teških telesnih povreda sa smrtnim ishodom i pušten je iz pritvora, a ne oslobođen optužbi.

Ja vas ovom prilikom molim da damo prostora istražnim organima i VJT-u da odradi posao na najbolji mogući način i da se ne vrši pritisak na iste. Uostalom, da ne budem pogrešno shvaćena, mi nemamo ništa protiv O. P. Mi imamo sve protiv onog "O. P. " koji nam je ubio dete.

To ime nismo mi izmislili, već su nam saopštili istražni organi. Nadam se da sam situaciju dosta pojasnila jer sam se trudila da uprkos svom bolu iznesem jedinu istinu. U nadi da će se slučaj pravedno rešiti i da će ubica mog deteta biti otkriven i priveden pravdi , ja vas pozdravljam i molim da se svi pomolimo da Aleksa konačno, počiva u miru - kaže Aleksina majka Dragana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ceca

    24. septembar 2021 | 03:39

    Neka ti ljubav prema sinu podari snagu da izdržiš. Zaista korektno obraćanje javnosti. Bez vredjanja i osudjivanja. Samo sa željom da se pravosudnim organima omogući da urade svoj posao pošteno i ispravno.

  • Djani

    24. septembar 2021 | 00:47

    Na ulice svi dok se ne uhapsi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA