Rutović pušten iz pritvora: Pravosnažno osuđen zbog ranjavanja Peconija, tražio obnavljanje postupka

Pravosnažno osuđen u odsustvu na kaznu od dve godine i četiri meseca

  • 7
Ubistvo Kaluđerica, Željko Rutović Foto: M. Beljan, Vidimo se u Čitulji

Kontroverzni biznismen Željko Rutović pušten je juče po nalogu Višeg suda iz Centralnog zatvora gde je bio u pritvoru. Prema informacijama, on je tražio obnavljanje postupka, piše Blic.

Podsetimo, Željko Rutović je pravosnažno osuđen u odsustvu na kaznu od dve godine i četiri meseca zbog učešća u obračunu u kojem je u martu 2017. godine, u beogradskom hotelu "Prag" bio ranjen biznismen Predrag Ranković Peconi.

Njemu je suđeno u odsustvu, jer je bio u bekstvu od pomenutog obračuna do hapšenja 29. juna, a prekjuče je poslat u požarevački zatvor Zabela na izdržavanje kazne.

U presudi se navodi da je 22. marta 2017. godine Rutović, uz pomoć telohranitelja koji je Rankovića onesposobio udarajući ga pištoljem u glavu, pucao u noge Rankoviću i teško ga telesno povredio. On je vlasnik Hepi televizije i kompanije Imvej u okviru koje posluju brojna preduzeća.

Nakon toga su sa još jednim NN licem nastavili da ga tuku čašama i flašama i drugim predmetima, od udaraca Ranković je pao na pod.

U obrazloženju odluke o kazni, Apelacioni sud je tada naveo da prvostepeni sud nije pravilno odmerio kazne, odnosno olakšavajućim okolnostima nije dao adekvatan značaj.

Inače, Rutović je jedan od retkih preživelih aktera filma "Vidimo se u čitulji" koji se bavi fenomenom "žestokih momaka" iz kriminalne sredine u Srbiji početkom devedesetih.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Армаггедон

    24. septembar 2021 | 08:09

    Хахахахахаха,и онда кажу нема корупције. Човек упуцао човека и побегао и сад га пуштају. Где ми живимо људи?

  • Ivan

    24. septembar 2021 | 11:41

    Kada imaš novac može i obnova postupka more marš!

  • Mmm

    24. septembar 2021 | 08:22

    Tolika kazna ta toliko krivicnih dela bruka. Ovakav zlocin je za tesko robijanje a ne dve godine pa i to ne vazi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA