≫ 

Sin, otac i zet povređeni kada je eksplodirao kazan za rakiju: "Telom zaštitio ćerku, unuka čula šištanje"

Prema rečima supruge povređenog B. K, kazan je eksplodirao nakon što je rakija već bila ispečena

  • 2
Macva, selo, kotao kazan za pecenje rakije, rakija, Srbija

Foto: Telegraf

Tri osobe su povređene kada je u sredu u pomoćnoj prostoriji vikendice u naselju Beli breg kod Banstola eksplodirao kazan za pečenje rakije. Tom prilikom je B. K. (65) zadobio opekotine po licu, vratu i rukama, dok su njegov sin M. K. (27) i zet V. R. (38) ispečeni po rukama i grudima. Svi su prevezeni na VMA, gde im je pružena neophodna lekarska pomoć.

Prema rečima supruge povređenog B. K, kazan je eksplodirao nakon što je rakija već bila ispečena, prenosi Informer.rs.

- Mi smo iz Beograda i svake godine od 2006. dolazimo u našu vikendicu u Beli breg i pečemo rakiju. Moj muž, sin i zet, koji su stajali kod kazana, bili su veoma veseli i ništa nije ukazivalo na to da bi moglo da dođe do nesreće. Oko 15 sati oni su završavali sa pečenjem rakije. Posle toga su u kazan, koji se nalazio u pomoćnoj prostoriji, sipali vodu kako bi ga očistili - priča žena, koja nije htela novinarima da kaže svoje ime.

Ona je ispričala da je njena unuka u jednom trenutku prišla kazanu i pozvala svog dedu B. K. kako bi mu rekla da je čula neko šištanje.

- Kada je moj suprug prišao, počeo je da zagleda cevi kako bi otkrio odakle dolazi taj zvuk. Baš u tom trenutku je eksplodirao gornji deo kazana. Vrela voda ga je zasula po licu, vratu i rukama. Našeg sina, koji je uspeo da zgrabi ćerkicu i zaštiti je telom, voda je ispekla po stomaku, a zeta je para opekla po rukama - kaže ona i dodaje:

- Ja sam u tom trenutku bila u kući. Kada sam čula eksploziju, izgedalo mi je kao da je neko bacio bombu. Istrčala sam i videla kako moj suprug, sin i zet panično skidaju odeću sa sebe i bacaju je na pod. Pritrčala sam i uzela unuku koja je plakala. Odmah sam je pogledala, ali, srećom, nije imala nikakve povrede.

Potresena žena ispričala je da je B. K. najteže povređen jer je bio najbliže kazanu kada je eksplodirao, piše "Informer".

- Njemu je vrela voda prilično ispekla lice, vrat i ruke. Odmah sam pozvala Hitnu pomoć, koja je brzo stigla, a uskoro se pojavila i patrola policije. Lekari su muža, sina i zeta prevezli na Vojnomedicinsku akademiju. Suprug je zadržan u bolnici, a sin i zet su pušteni na kućno lečenje - navela je ona.

Žena je ispričala da se zasad pouzdano ne zna zašto je kazan eksplodirao.

- Ne znamo šta se tačno dogodilo. Verovatno se slavina zapušila i zbog toga je došlo do eksplozije. Nikada nismo imali sličan problem, a, eto, rakiju pečemo već 15 godina. Sve me je ovo strašno potreslo. Bilo je veselo, a u sledećem trenutku umalo da se dogodi tragedija. Ipak, dobro je što niko nije nastradao - rekla je supruga povređenog B. K.

Eksplozija srušila garažu

Inače, vikendaši koje smo zatekli u Belom bregu kažu da ovo nije prva nezgoda sa "veselom mašinom", kako oni zovu kazan za pečenje rakije.

- Pre deset godina ovde je jednom meštaninu eksplodirao kazan i srušio mu garažu. On je, srećom, baš u tom trenutku izašao po drva i tako izbegao sigurnu smrt - prisećaju se vikendaši.

Video: Od stana na Belim vodama, u kome je eksplodirao bojler, ostalo samo zgarište

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA