Osumnjičeni za napad na radnika BIA nije saslušan jer advokati ne rade: Tužilastvo traži pritvor

Tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Prvog osnovnog suda u Beogradu da mu se odredi pritvor zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će uništiti, sakriti, izmeniti ili falsifikovati dokaze ili tragove krivičnog dela ili da će ometati postupak uticanjem na svedoke.

  • 0
suđenje, čekić Foto: Pixabay/succo

Muškarac I.A, osumnjičen za napad na radnika Bezbednosno informativne agencije (BIA) M.S, nije danas saslušan u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu jer njegov branilac nije došao na saslušanje, zbog obustave rada advokata u svim predmetima, pa i pritvorskim.

Tužilaštvo je, međutim, predložilo sudiji za prethodni postupak Prvog osnovnog suda u Beogradu da I. A. odredi pritvor zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će uništiti, sakriti, izmeniti ili falsifikovati dokaze ili tragove krivičnog dela ili da će ometati postupak uticanjem na svedoke.

Osumnjičeni će naknadno biti saslušam u tužilaštvu, a u daljem toku postupka, tužilaštvo će ispitati i oštećenog radnika BIA, svedoke i narediti medicinsko veštačenje na okolnosti vrste, stepena i mehanizma nastanka telesnih povreda koje je zadobio i po potrebi preduzeti i druge dokazne radnje, kažu u tužilaštvu za Tanjug.

Radnika BIA M.S. napadnut je u sredu uveče na Zvezdari i to dok je bio na službenoj dužnosti, a policija je ubrzo uhapsila napadača.

I. A. se sumnjiči da je M.S. napao 22. septembra oko 22.30 u ulici Jovanke Radaković na Zvezdari u lokalu "Čirs bar".

Nakon verbalne rasprave, I.A. je fizički nasrnuo na M.S, koji mu se predstavio kao radnik BIA, i udario ga rukom u predelu glave, a zatim za njim ušao u ugostiteljski objekat, gde je radnik BIA pokušao da se skloni i pozove pomoć.

I.A. ga je međutim uhvatio za vrat i izbacio iz objekta, a nakon toga mu je zadao još tri udarca u glavu, od kojih je M.S. zadobio lake telesne povrede.

Osumnjičenom se na teret stavlja krivično delo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA