Veljku Belivuku i njegovoj grupi produžen pritvor za 30 dana

Okrivljenima je produžen pritvor zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva

  • 0
Velja Nevolja klan Veljko Belivuk i Marko Miljković

Printskrin: TV Pink

Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu-Posebno odeljenje za organizovani kriminal danas je, odlučujući po službenoj dužnosti o daljim razlozima za zadržavanje okrivljenih u pritvoru, donelo rešenje kojim je produžilo za još 30 dana pritvor Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i ostalima.

- Okrivljenima V. B, M. M, M. B, M. B, S. L, N. J, V. D, D. T, N. S, N. Đ, N. L. i M. A, pritvor je produžen zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke, zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo i jer je za krivična dela koja im se stavljaju na teret propisana kazna zatvora preko deset godina, a način izvršenja i težina posledica krivičnog dela doveli su do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka - saopštio je Viši sud u Beogradu.

U saopštenju, sud je naveo i da je petnaestorici okrivljenih pritvor produžen zbog opasnosti od bekstva, postojanja okolnosti koje ukazuju da bi u kratkom vremenu ponovili krivično delo, kao i zbog toga što je način izvršenja krivičnog dela i težina posledica dovela do uzmenirenja javnosti, prenosi Tanjug.

- Protiv navedenog rešenja okrivljeni i njihovi branioci imaju pravo žalbe Apelacionom sudu u Beogradu, Posebnom odeljenju, u roku od 3 dana od dana prijema pismenog otpravaka istog - navodi se u saopštenju.

Optužnicom je okrivljenima V. B, M. M, M. B, M. B, S. L, N. J, V. D, D. T, N. S, N. Đ, N. L, M. A, V. G, A. V, M. T, F. I, Ž. K, S. S, B. K, N. S, V. G, A. Š, A. Š, M. S, M. L. S, A. D. i A. S. stavljeno na teret da su izvršili više krivičnih dela teško ubistvo, udruživanje radi vršenja krivičnih dela, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, krivično delo otmica, silovanje.

Video: Uz zvuke sirene i dimne bombe uhapšeno još 6 osoba za koje se sumnja da im je Belivuk vođa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA