≫ 

"Mama, plašim se": Devojčica (13) napadnuta u Maloj Krsni u lošem psihičkom stanju, prete bratu i drugarici

Dve učenice Osnovne škole Đura Jakšić napale su trinaestogodišnjakinju kojoj je tom priliko iščašena vilica

  • 2
Osnovna škola Đura Jakšić Mala Krsna Foto: os-djjaksic.rs, Shutterstock

Učenica Osnovne škole "Đura Jakšić" iz Male Krsne stara 13 godina doživela je 16. septembra stravično vršnjačko nasilje - zadobila je ozbiljne psihičke i fizičke traume, uključujući iščašenje vilice, zbog čega sada jede na slamčicu. Nju su napale dve devojčice koje su starije godinu dana.

Žrtva je juče imala prvi razgovor sa psihologom, a kako njena majka S. D. kaže za Kurir, devojčica je i dalje u lošem psihičkom stanju iako ide u školu. Iako dve nasilnice ne dolaze na nastavu, ona strahuje od susreta s njima.

- Dete se rasplakalo jer prete mom mlađem sinu preko sestre jedne od njih, ali i ćerkinoj najboljoj drugarici kad je sretnu na ulicu. Rekla mi je: "Mama, one će opet stati ispred mene, šta ja tada da radim? Plašim se." Deca su se promenila prema njoj, u hodniku škole je zadirkuju i dovikuju: "Stop vršnjačkom nasilju" - priča majka devojčice i dodaje da se nada da će razgovori sa psihologom pomoći njenoj ćerki, koja jede samo puding zbog povreda vilice.

U ovaj slučaj upućeni su Ministarstvo prosvete, MUP, Više javno tužilaštvo u Smederevu i Centar za socijalni rad u Smederevu.

Iz Centra navode za Telegraf.rs da će preduzeti sve potrebne mere i procedure u skladu sa zakonom i drugim pozitivnim pravnim aktima kada je u pitanju ovaj slučaj.

Na naša pitanja i pozive, iz Osnovne škole Đura Jakšić u Maloj Krsni, iz ove obrazovne ustanove nije bilo odgovora.

Video: Stravično vršnjačko nasilje u Novom Pazaru

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ruzica

    25. septembar 2021 | 14:01

    Te nevaspitene devojcice obavezno smestiti u dom za prevaspitanje, a preispitati odgovornost njihovih roditelja, koji, kako je jutros izneto na televiziji, se bahato ponasaju i kazu da im niko ne moze nista. Nisu ni svesni kako moze svasta da se dogodi. Sto pre treba reagovati i protiv devojcica, a jos vise protiv roditelja.

  • Moje mišljenje

    25. septembar 2021 | 14:10

    Oduvek postoje te dečje tuče ali je bilo jedan na jedan a ne ovo grupno nasilje nad jednim. Simptomatično je i zabrinjavajuće da u zadnje vreme devojčice prednjače u tome. Optužuju se samo roditelji a meni se čini da je veći krivac onaj ko je dozvolio ove rijalitije gde se to nasilje prezentuje 24h dnevno a deca zbog covida ne idu u školu pa umesto onlajn nastave gledaju Pink.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA