Pali direktori zbog poreske utaje od 76,6 miliona dinara: Gorivo istakali u cisterne i prodavali "na crno"

Kupovali su dizel gorivo od ino dobavljača iz Slovačke, a potom prikazivali da se gorivo koristi za snabdevanje brodova na međunarodnim linijama i iskoristili pravo na oslobođenje od plaćanja PDV-a i akcize

  • 0
Hapšenje, lisice, uhapšena devojka, žena Foto-ilustracija: Shutterstock

Dva odgovorna lica privrednih subjekata iz Temerina i Starih Banovaca uhapšena su zbog sumnje da su izvršili krivično delo poreske utaje u iznosu od preko 76,6 miliona dinara i krivično delo falsifikovanja službene isprave, saopštili su danas iz poreske uprave.

U saučesništvu sa još četiri osobe, uhapšeni su tokom 2020. godine kupovali dizel gorivo od ino dobavljača iz Slovačke, a potom prikazivali da se gorivo koristi za snabdevanje brodova na međunarodnim linijama i iskoristili pravo na oslobođenje od plaćanja PDV-a i akcize.

Kako je saopšteno, gorivo su potom istakali u cisterne u Novom Bečeju i prodavali ga na "crno" u gotovini, dok su novac zadržavali za lične potrebe te su tako izbegli plaćanje javnih prihoda u ukupnom iznosu od 76.634.813 dinara.

Zajedničkom akcijom inspektora Poreske policije i pripadnika MUP-a lica su uhapšena i uz krivičnu prijavu, sprovedena Osnovnom javnom tužilaštvu u Smederevu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA