Odloženo suđenje za oružani upad u kafiću na Vračaru: Crnogorac utrčao s pištoljem i maskom na licu u lokal

Početak suđenja je zakazan za sledeći četvrtak

  • 0
Hapšenje, Vračar, Crnogorac Foto: MUP

U Višem sudu u Beogradu danas je za 8. oktobar odloženo suđenje crnogorskom državljaninu Milošu Miljanoviću (34), koji je 11. maja prošle godine ušetao u baštu kafića "Le Petit Bistro" na Vračaru sa maskom na licu, noseći automatski pištolj "uzi" u ruci.

Današnje suđenje je odloženo zbog izostanka tužioca koji je morao da prisustvuje posebnoj obuci koja se već dve sedmice sprovodi u Višem javnom tužilaštvu, prenosi Tanjug.

Optuženi Miloš M. je na suđenje bio priveden iz pritvora okružnog zatvora ,u kome je od hapšenja u maju 2020., nakon incidenta.

Njemu se sudi zbog krivičnog dela nedozvoljeno nošenje oružja, mada se najpre verovalo da je imao nameru da puca, odnosno da ubije Miloša Nilovića i njegova dva prijatelja s kojima je sedeo za stolom u bašti kafića.

Na početku suđenja Milošu M. je priznao da je tada nelegalno nosio oružje, ali je rekao da nije imao nameru nikoga da ubije, već samo da zaplaši muškarce koji su prethodnog dana dobacivali i vređali ga.

Odbio je međutim da odgovori odakle mu automat, tvrdeći da ga je dobio od prijatelja u zamenu za novac koji mu je ranije pozajmio.

Snimak upada naoružanog napadača objavljen je istog dana na društvenim mrežama i izazvao je veliku paniku u javnosti.

Naime, Miloš M. je u kafić ušetao naoružan i maskiran oko 17 casova, ali je nakon panike i bežanja gostiju i on vrlo brzo iz istog pobegao. Nije upotrebio vatreno oružje, niti je bilo ko povređen.

Policija ga je uhapsila sledećeg jutra dok je spavao u iznajmljenom stanu, gde je, kako je saopšteno tada, pronašla automatski pištolj „uzi" sa prigušivačem, silikonsku maska i garderobu koju je nosio prilikom ulaska u kafić.

Miloš N. je javnosti poznat iz slučaja "Durmitor", kada je bio uhapšen u istoimenom restoranu zbog nedozvoljenog nošenja pištolja.

Prošlog leta je za to bio oslobođen, ali je Apelacioni sud tu presudu ukinuo i naložio da mu se suđenje ponovi.

Početak suđenja je zakazan za sledeći četvrtak.

Video: Pogledajte hapšenje Crnogorca koji je naoružan upao u kafić na Vračaru

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA